tiistai 9. heinäkuuta 2013

French toast eli pain perdu


Tein blogin ensimmäisenä kesänä Tour de Francen aikaan köyhiä ritareita, joita Ranskassa kutsutaan nimellä pain perdu. Amerikkalaiset sanovat niitä french toasteiksi ja laittavat päälle pallukan vointapaista valmistetta, jota erehtyy luulemaan kermavaahdoksi ja saa päivän kestävän rasvaisuuden tunteen kitalakeensa. Tänään palasin aamiaisaikaan köyhien ritareiden pariin, sillä muutama nektariini ja mansikka kaipasivat jotain kaverikseen ja meitä oli aamiaisella vain kaksi. 

Lorautin pieneen vuokaan noin 1,5 dl maitoa ja sekoitin siihen yhden kananmunan. Ripsottelin joukkoon kanelia ja vaniljasokeria. Sulatin pannulla nokareen voita ja kostutin paahtoleipäviipaleen maidossa. Paistoin hetkisen molemmin puolin. Nestemäärällä kostutti hyvin neljä leipäviipaletta, olisi ehkä mennyt viideskin, jos joku olisi jaksanut syödä. Siivilöin päälle tomusokeria ja asettelin pinnalle nektariini- ja mansikkaviipaleita. Maistui hyvälle maitokahvin kanssa. 

Päivällissuunnitelmat ovat jo pitkällä, ruoka on itse asiassa ollut jo tunnin uunissa, mutta siitä ja Tour de Francen tämän päivän tapahtumista tuonnempana. 


4 kommenttia:

 1. Mekin teimme köyhiä ritareita tuliaisina saamastamme ylikardemummaisesta pullasta pari viikkoa sitten. Oiva aamupala ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo makeat nektariinit ja mansikat maistuivat kyllä ihanilta! :) Uunista tulee jo hyvä tuoksu, kohta päästään päivällisen kimppuun :D

   Poista
 2. Hitsin hyvän näköistä! Varmasti parempaa kuin tuo Amerikkalainen "kermavaahdolla".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, sitä jenkkijuttua veti tasan kerran kitalakeensa :D Myöhemmin sen oppi äkkiä siirtämään pannukakulta tai toastilta äkkiä pois ennen kuin se suli. En muista miksi sitä sanotaan.

   Poista