maanantai 1. heinäkuuta 2013

Äärestä laitaan, nokka kohti Kuopiota!


Tässä alkaa vähitellen toipua lauantaisesta Pohjanmaapläjäyksestä. Jälkeläinen kysyi eilen, että kauanko aiotte puhua tuotta feikkimurrettanne. Kaikki jutumme olivat niin aakeeta laakeeta ja vaadin, että minua kutsutaan äireeksi. Lupasin, että helpottaa hetimiten tänään, sillä vaihdamme lennosta savoksi. Kun palaamme kotiin, on viäntämisen aika. Voi lapsiparkoja.

Meillä on tarkoitus tutustua Kuopioon oikein minilomasen verran. Muistattehan minilomasen, jolle Bridget Jones pääsi hulttiomiesystävänsä avoautolla? Onneksi minun seuralaiseni ei ole hulttio, eikä kampaukseni mene yhtä harakanpesäksi avoautoilusta kuin elokuvan sankarittarella, johtuen tietysti kampaukseni lyhyydestä. Toisaalta, kun katsoo ulos ja säätiedotuksiin tänä aamuna, voi olettaa avoautoilun jäävän muutenkin vähiin. Miksi aina sataa, kysyn vaan?

Kuopio on meille  melko tuntematon kaupunki. Olen pyydystellyt vinkkejä, missä siellä kannattaisi syödä ja käydä ja jotain on jäänyt jo verkkoonkin. Tänään illalla menemme kuuntelemaan J. Karjalaista ja tunnelmaan pääsemiseksi uusin levy on tallennettu puhelimeeni automatkaa varten. 

Kirimme eilen kiinni Tour de Francen tapahtumissa ja ihailimme luimupupun tapaan Korsikan maisemia. Tuolle saarelle mekin mieluusti matkustaisimme. Ensimmäisen etapin täydellinen hässäkkä ei loppujen lopuksi koitunut kenenkään pyöräilijän kisan katkeamiseksi. Tiimibussilla mokannutta kuskia haastateltiin eilisessä lähetyksessä. Jotenkin arvostin sitä, että möhlingin tehnyt mies tuli kasvot hiestä ja häpeästä kiiltäen kameroiden eteen. Minä ainakin olin heti valmis antamaan hänelle anteeksi. Eilisen etapin voittaneen Jan Bakelantsin kehonkieli kieli kyllä totaalisesta yllättymistä omasta onnistumisesta. Hyvä että hänellä oli kypärä päässään, sen verran napakasti hän heitti kädet päähänsä maaliviivalla silkasta ällistyksestä! Tänään ajetaan viimeinen Korsikan etapeista, ehkä hotellimme tarjoaa Eurosportin lähetyksen ja mikä olisikaan parempaa lomailua, kuin katsoa televisiota vieraan kaupungin hotellihuoneessa! 

Päivän ranskalainen kulinaaripanostus lienee nestemäinen, kunhan pääsemme perille Savoon ja tapaamme niinikään minilomasellaan olevat sukulaisemme. Kuvallisia todisteita saattaa päätyä blogiin tuonnempana.

matkamukit täyteen kahvia ja menoksi!

12 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos, kun tuo matkakumppani tuolta vaan heräisi... :D

   Poista
 2. Ihastelin noita mukeja Coffeassa lauantaina. Jäivät kyllä vielä tiskille. Hauskaa Savon matkaa, aika tuntematon kaupunki se on meillekin, viime talvena Tahkolta tullessa kolkuttelimme remotissa olleen kauppahallin ovia, kävimme mukavassa <a href="http://www.kahvilakaneli.net/>Kahvila Kanelissa</a> ja sinikeltaisessa lootassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun minulla oli selkä kipeä joku viikko sitten, tuosta mukista pystyi selälläänkin hyvin juomaan maitokahvit :) Coffeasta ovat meilläkin siis peräisin.

   Kauppahalli on ymmärtääkseni nyt auki, Ravintola Os olisi ehkä ohjelmassa, jos on aikaa ja sinne mahtuu. Kiitos kahvilavinkistä.

   Poista
 3. No voi hyvä tavaton, tarvitsen varmaan kolmennen espresson, jotta saan html-koodin oikein:
  Kahvila Kanelissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei niitä espressoja lasketa! Menenkin tästä laittamaan Andrejan tulille, jos se pöhinä herättelisi perhettä...

   Poista
 4. Hauskaa matkaa! Ainakin Karjalaisen keikalta voi odottaa paljon jos mies on yhtä kovassa vedossa kuin taannoin Lutakossa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan niin, parin viikon päästä sitten Jyväskylässa saa paikata tilanteen, jos ei tänään kulje :D Oli muuten tosi kiva tavata lauantaina, terveisiä puoliskollekin!

   Poista
 5. Terveiset täältä humisevalta toimistolta! Lomalaitumille pääsyä saan vielä tovin odotella mutta hauskaa reissua teille, Kuopio on kiva kaupunki! Ja kiitos viimeisestä, oli hauska tavata! Kuinka kauan to Keep Cup muuten pitää juoman lämpimänä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, koitetaan ottaa Savo haltuun! Ja kiitos itsellenne, vatsalihakset on naurusta kipeinä vieläkin.
   Kokemusta ei ole yli tunnin käytöstä kupin suhteen, mutta testataan. Suutuntuma on miellyttävä, eikä kriittisesti maistellenkaan maistu muovi eikä silikoni. Aikuisten nokkamuki :D

   Poista
 6. Tervetuloa Kuopioon! Nyt ei vaan sää suosi: sataa vettä! Olikin ainakin viikon mittainen hellejakso. Kyllä kaupunki on kiva, vaikka itse sanonkin ja nyt alkaa olla ravintolatarjontaakin. Suosittelen tietenkin harjoittelumestaani ravintola Os:ia! :)
  Valitettavasti viinijuhien tarjonnasta voi olla montaa mieltä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. AI siellä juuri harjoittelet!? Viinijuhlista en ole ottanut mitenkään erityisesti selvää, kun vaan J:n perässä sinne tullaan, eikä konsepti oikein aukenekaan, kun koitin sivuja katsoa. Säätiedotus hyvin hennosti lupasi, ettei ilalla sada enää, paljon, ehkä. .D

   Poista