perjantai 8. toukokuuta 2015

Campasimpukan 4-vuotissynttärimatka


Jokainen blogi ansaitsee synttärimatkan, eikö vain? Meille kävi kyllä niin, että sattumoisin tämä Tallinnan minilomanen ja Campasimpukan 4-vuotissynttäri sattuivat samalle päivälle, eikä se menoa haitannut. Toukokuun 7. päivä vuonna 2011 aloitimme blogimme ja edelleen se porskuttaa blogimaailmassa. Alkamassa on viides kolmiosainen ruokahaaste, kun Giro d'Italia starttaa lauantaina. Tarkoitus on taas kokkailla jotakin italialaista ruokaa kaikkina Giron kilpailupäivinä. 

Sitä ennen hieman minilomastelemme Tallinnassa, josta on tullut meidän uusi Tukholmamme. Kävimme viime vuosituhannella usein Tukholmassa. Siihen aikaan sinne ei tuntunut olevan niin pitkä matka, eikä se ollut mukamas niin kallistakaan. Nyt Tallinna on suosikki lähilomapaikkamme, onhan sillä sama alkukirjainkin kuin Tukholmalla, joten kyllä meille kelpaa!

Saavuimme eilen Eckerö-paatilla Tallinnaan hieman ennen puoltapäivää. Sää ei ollut ihan parhain, mutta kylmää ei sentään ollut. Kävimme aluksi katsomassa Tallinnan vanhaa velodromia, joka sijaitsee aivan lähellä Piritan luostarin raunioita. Minä en kyllä uskaltaisi millään ilveellä ajaa velodromilla, muttei minun onneksi tarvitsekaan. Niillä nurkilla liikkuessamme kävimme paikantamassa tämän illan ravintolan, nyt tiedämme missä NOA sijaitsee. Olen vakaasti päättänyt, etten itke siellä edes ilosta, etteivät siellä luule, että kaikki suomalaiset blogaanit ovat kovin tunteellisia.


Ennen majoittumista kävimme Hotelli Virun KGB-museossa, jossa meidän piti käydä jo talven minilomasella. Tuolloin meillä ei ollutkaan riittävästi aikaa ja jouduin perumaan varauksemme. Nyt aikaa oli yllin kyllin ja tunnin kestänyt esittely oli oikein mainio, vaikkemme yleensä perusta opastetuista kierroksista. Suosittelemme museota etenkin pitämpään elämästä nauttineille (lue: vanhoille) ihmisille, joille sanat Neuvostoliitto, KGB ja sukkahousuvaluutta ovat vielä tuoreessa muistissa. Ehkäpä nämä voivat nuorempiakin kiinnostaa.Hotellibingossa voitto osui L'Ermitage-nimiselle hotellille, saivat meidät vieraikseen kahdeksi yöksi. Tämä on oikein kelpo hotelli hieman keskustan ulkopuolella, auton saa kohtuuhintaan talliin talteen ja aamiainenkin on esanssimehua lukuunottamatta kelvollinen. Huone on nätti ja oikein siisti, telkkarista näkee Suomen kanavilta hallitusneuvotteluita.

Tänään olimme tutustumassa Tallinnan Kasvitieteelliseen Puutarhaan ja yhteislipulla tv-torniin toistamiseen. Yhteensä lippu maksoi näihin 11 euroa/hlö. Puutarhassa oli juuri alkanut tulppaaninäyttely, enpä tiennyt että tulppaaneja, narsisseja ja hyasintteja on niin monen monta lajia! Tv-tornin ravintola ei vieläkään pyörinyt samaan tapaan kun Näsinneula, mikä oli minulle pettymys, joten emme jääneet sinne lounaalle. Ehkä ensi kerralla. 


Kävimme myös Tallinnan automuseossa, joka oli jotensakin vaikea löytää, vaikka se olikin juuri siellä missä piti. Näimme monta söpöä Ladaa ja Mossea, niissä on jotain hellyttävää, vaikkeivat niillä aikoinaan huristelleet kenties olleet samaa mieltä, vaan olisivat halunneet ajaa vaikka Volvoilla. 


Olimme eilen syömässä sympaattisessa Leib Resto & Aed-ravintolassa, josta kirjoittelen erillisen postauksen ja tänään on siis vuorossa NOA


10 kommenttia:

 1. Onnea 4-vuotiaalle! Olen varmaan jokaisena synttäripäivänä kertonut, että muistan kun löysin Campasimpukkalan silloin ensimmäisenä toukokuuna Ranskassa työreissulla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä muistan yhtälailla sen, kun alkoi olla kommenteissa uusi nimimerkki, luimupupu <3

   Poista
 2. Onnea 4-vuotiaalle täältäkin!

  VastaaPoista
 3. Onnittelut Campa-blogille ja bloggaajalle:) Tottakai blogisynttäri on hyvä syy mennä matkoille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikö olekin ja miten onnistunut matka tämä onkaan ollut! Pian tulee ravintolapostauksia, kun päästään kotiin.

   Poista
 4. Onnea 4-vuotiaalle ja maukasta matkaa! :)

  VastaaPoista
 5. Onnea 4-vuotiaalle! Minäkin taidan juhlistaa matkalla sitten alkutalvesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Blogisynttärit pitäisi oikeastaan aina viettää matkalla, edes pienellä :D

   Poista