maanantai 4. toukokuuta 2015

Nopeat lihavartaat

Siirryin töistä kotiin näillä spekseillä ja tein pikapäätöksen mitä söisimme. Viikonlopulta oli naudanfileen päätypalat odottamassa käyttöä ja mieleni teki riisiä lisäkkeeksi. Näistä lähti nopean grilliaterian ajatus. Ensin laitoin 2 dl basmatiriisiä riisinkeittimeen kypsymään pikaohjelmalla ja sitten grillattavien kimppuun!

Hoisinmaustetut lihavartaat ja muuta tilpehööriä neljälle

 • n. 400 g naudanlihaa kuutioiksi leikattuna
 • 2 rkl hoisinkastiketta
 • puolikkaan sitruunan mehu
 • suolaa ja pippuria
 • öljyä parilalle
 • 1 greippi 8 lohkoon leikattuna
 • 1 rkl hunajaa
 • 2 suurta pihvitomaattia
 • 1 rkl oliiviöljyä
 • tuoreita yrttejä, meillä basilikaa
Sekoita hoisinkastike, sitruunamehu, suola ja pippuri marinadiksi, johon laitat lihakuutiot hetkeksi. Leikkaa greipistä molemmilta navoilta huiput pois ja halkaise hedelmä puoliksi. Leikkaa puolikkaat neljään lohkoon ja valuta niille hieman hunajaa. Leikkaa pihvitomaatit poikittain kahteen palaan ja koverra kanta pois. Ripota puolikkaille suolaa ja pippuria ja lorauta hieman oliiviöljyä.

Tökkää lihapalat vartaisiin. Jos käytät puisia, niiden kannattaa antaa liota hetken aikaa, etteivät kärvenny. Minulla oli turkkilaisia metallivartaita, joihin laitoin noin 6-8 lihakuutiota kuhunkin, sain aikaan 5 varrasta. Kuumenna grilli (meillä kaasugrilli rautapariloin) ja laita vartaat kypsymään, samoin greippilohkot ja tomaatin puolikkaat, kääntele. Pienehköt lihakuutiot kypsyvät nopeasti, joten vartaat ovat valmiit samaan aikaan kuin tomaatit ja greipit. 

Asettele kypsä riisi laakean vuoan pohjalle ja luisuttele lihapalat vartaista riisin päälle. Asettele tomaatit ja greippipalat reunoille, ripota päälle tuoreita yrttejä ja lurittele hieman hoisinkastiketta lihojen päälle maustamaan myös pohjalla olevaa riisiä. Tarjoa heti. Tästä annoksesta riitti meille neljälle mainiosti. Riisistä tuli Zojirushi-keittimen pikaohjelmalla 20 minuutissa todella ilmavaa ja hyvää. Alle tunnissa töistä pääsystä olimme jo ruokapöydässä, nopeaa, helppoa ja ennen kaikkea hyvää!


Nyt on mukava lähteä yliopistolle työkaverimme kuoron konserttiin kuulemaan millaisella kisaohjelmalla Musica-kuoro lähtee huomenna Italiaan. 

8 kommenttia:

 1. Herkkua pikaruokaa, kiva lisä tuo greippi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Greippi on pitkään ollut suosikki grillilisäkkeistämme :) Sopii hyvin lihan kuin kalankin kanssa.

   Poista
 2. Kieltämättä pikaruokaa! Grillattua greippiä en ole koskaan maistanut, mutta kuulostaa kyllä kokeilemisen arvoiselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämänkertainen oli verigreippiä, mutta tavallinen käy yhtä hyvin!

   Poista
 3. Tulin tänne hihkaisemaan, että katohan, greippiä! Samat näkyivät olevan ajatukset edellisilläkin kommentoijilla ;-) Pitääpä muistaa.

  VastaaPoista
 4. Herkullinen sapuska! Ihanaa, kun on kevät, on lämmintä ja voi laittaa ulkona ruokaa ja nauttia ihan kaikesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä mahdollisuuksien mukaan siirrän kaiken kokkausen ulos heti, kun tarkenee :D

   Poista