maanantai 11. toukokuuta 2015

Suolaisenmakea affogato


Tänään töissä sai puhua niin paljon, ettei minulla ole asiaa tänään enää kenellekään. Ateria kuitattiin nopealla tähdenlennolla, johon tuli eilisen pastan loput ja valmislihapullat. Kyllä se nälkää siirsi, joten tehtävä täytetty. Jotain italialaista kuitenkin teki mieleni ja bongasin foodgawkerista affogato-ohjeen, jossa oli muutama lisäherkku jäätelön ja kahvin lisäksi. Vikalinka teki näin ja minä tein sinne päin:

Suolaisenmakea aggofato kahdelle

  • 2 palloa vaniljajäätelöä
  • 2 espressoshottia
  • 2 tl suolakaramellikastiketta
  • 2 rkl Bailey'siä
  • minikokoisia suklaanappeja
Kuumenna kahvikone, (tai käytä mutteripannua/muuta kahvinvalmistusmetodiasi). Laita jäätelöpallo lasikupin pohjalle ja lusikoi jäätelön päälle suolakaramellikastikenokare. Kaada päälle likööri ja valuta espresso suoraan jäätelön niskaan. Ripota päälle muutama suklaanappi. Ota kuvia niin kauan, että olet tyyytyväinen ja toivo, että jälkiruoka on vielä lämmintä ja kylmää yhtäaikaa. Pidin kovasti Annan kaupasta ostamastani suolakaramellikastikkeesta ja se sopi hyvin kahvin ja liköörin kaveriksi.


Giro d'Italian kolmas etappi on vielä tallentumassa. En edes yritä saada lähetystä nyt näkymään, sillä onnistun varmasti sössimään tallennuksen juuri siltä kohtaa, kun voittaja tulee maaliin. Maltan mieleni ja katson tallenteen sitten Kammenpyörittäjän kanssa illempana. Nyt on menossa myös AMGEN Tour of California, jossa Mark Cavendish ajaa. Ilmankos twiittailikin rapakon takaa.

2 kommenttia:

  1. Väliaikaiskodeissa ei näköjään ikinä ole tallentavaa digiboxia, täällä näkyy sentään Eurosport. Päivällä pitää yrittää tehdä töitäkin, joten katsomme lähinnä myöhäisillan koosteita. Puolenyön aikaan germaanien kielen ymmärrykseni ei yleensä ole kauhean korkealla tasolla, joten kaipaan Selineitä täkäläiseen telkkariinkin.

    VastaaPoista