torstai 14. toukokuuta 2015

Il Siciliano - drinkki aurinkoiseen kesäpäivään tai vesisateiseen kevätpäivään


Eilen olikin ilonpäiväni, vaikken tullut tietämään sitä vasta kuin tänään. Alberto Contador siirtyi vakuuttavaan kahden sekunnin (!) johtoon Giro d' Italiassa ja kilpailu sai taas uuden ensivoittajan viidennellä etapilla, kun slovenialainen Jan Polanc Lampre-Merida-tallista ylitti maaliviivan ensimmäisenä.  

Tämänpäiväisen, kuudennen etapin lähetys alkaa hieman tuonnempana ja kyseessä on 183 km mittainen alusta ja lopusta tasamaan etappi, jonka keskellä on melkoinen tönkäre noustavaksi.

Vapaapäivän vesisateen tauolla teimme Il Siciliano-drinkit piristämään päivää ja viimein tyhjentämään Grand Marnier-pullon, joka on ties kuinka vanha. En ihan totellut sitä ohjetta, jota käytin, sillä siinä tuntui olevan ihan turkasesti alkolia. Enkä muutenkaan kyllä tehnyt ihan kuin käskettiin.

Il Siciliano

  • limetti
  • appelsiini
  • 2 rkl fariinisokeria
  • Grand Marnier-likööriä
  • appelsiinimehua
  • jääpaloja
Leikkaa appelsiinin keskeltä pari kiekkoa lasinreunuskoristeiksi ja leikkaa loppu lohkoiksi. Leikkaa myös limetti lohkoiksi ja laita hedelmälohkot leveään lasiin yhdessä sokerin kanssa. Survo lohkoja puisella pikkunuijalla niin, että sokeri liukenee irtoavaan mehuun. Minä halusin siivilöidä kuoret pois ja kaadoin sokerimehun puoliksi kahteen lasiin. Tyhjensin likööripullon lopun laseihin puoliksi, sitä tuli noin 3 rkl kumpaankin. Laitoin laseihin jääpaloja ja kaadoin lasin täyteen appelsiinimehua. Reunalle asetin appelsiinikiekon ja sekoitin pillillä hieman. Mukavan raikas kesäinen cocktail. Lisään postauksen CampaSimpukan ylälaidan CampaKimarat-välilehdelle, jonne kerään kaikki drinkkiaiheiset postauksemme.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti