tiistai 12. toukokuuta 2015

Mozzarellakanaa


Päivälliselle askaroin meille italialaista mozzarellakanaa balsamicoreduktiolla. Meillä oli varastossamme vain Modenan Osteria Francescanasta saamaamme huippubalsamicoa, jota voisi lusikalla syödä ilokseen, joten ostin halvempaa bulkkituotetta keiteltäväksi. Sinnepäin ohjeen ruokaan otin Damn Delicious-blogista.

Mozzarellakanaa uunissa

  • broilerin rintapala tai koipireisi/syöjä
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • tuoretta timjamia, basilikaa ja ruohosipulia
  • puolen sitruunan mehu
  • suolaa ja pippuria
  • nokare voita
  • buffalomozzarellaa sen verran, että jokaiselle kanapalalle tulee pari viipaletta juustoa
  • tomaatteja (viipale/kanapala)
  • 1 dl balsamicoa
  • 1 rkl fariinisokeria
Minä olin ostanut hieman huolimattomasti broileria, pakkauksessa oli tuotetta, jonka nimi oli luuton rintaleike. Se oli kieltämättä hieman roippeinen, mutta kyllä niistä syötävää tuli, makua niissä saattoi olla siistiä rintafilettä enemmän. Mutta pitää olla tarkempi ostoksissaan. 

Kuumensin uunin 180 asteeseen. Sekoitin kulhossa marinadiainekset, oliivöljy, yrtit (jätin hieman koristeluun), sitruunamehu, suola ja pippuri. Siistin lihapaloja hieman ja sekoitin ne marinadiin. Paistoin lihapaloja voissa molemmilta puolin muutamia minuutteja ja siirsin sitten kasarin uuniin. Kypsensin lihapaloja noin 30 minuuttia, käänsin niitä kerran paistamisen aikana. 

Kun kanapalat olivat uunissa, keitin balsamicoreduktion. Laitoin pieneen kattilaan balsamicon ja sokerin ja annoin sen kiehua noin puoleen, siinä meni suunnilleen 6-8 minuuttia. Jätin reduktion jäähtymään, siitä tuli jäähtyessään aika tahmeaa.

Leikkasin mozzarellapallot viipaleiksi, samoin tomaatit. Kun liha oli kypsää, laitoin uunin grillivastuksen päälle ja sommittelin mozzarellaviipaleet lihapaloille ja laitoin kasarin grillivastuksen alle muutamaksi minuutiksi. Otin vielä kasarin uunista ja lisäsin tomaattiviipaleet pinnalle ja kasari taas uuniin muutamaksi minuutiksi. Kuumensin balsamicoreduktion uudelleen juoksevammaksi. 

Lapioin keitettyä riisiä vatiin ja asettelin mozzarellalla ja tomaatilla päällystetyt kanapalat riisin päälle, lurittelin pinnalle lämpimän balsamicokastikkeen ja ripottelin hieman yrttejä päälle. Koko perhe tykkäsi ruoasta. Giro d'Italian neljäs etappi oli kauniissa säässä ajettu vaativa etappi, jonka uransa ensimmäiseen voittoon polki nuori Davide Formolo. Kokonaiskilpailua johtaa ja pinkkiin pukeutuu konkariajaja Simon Clarke. Kestosuosikkini Alberto Contador on kahdeksantena kokonaiskilpailussa. Etappi päättyi La Speciaan, joka meidän TomTomimme suomenkielisten äänineuvojen mielestä on Lauantai Specia. Tämä on jo hyvä syy mennä niille kulmille ja olla vaihtamatta navigaattoria. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti