torstai 21. toukokuuta 2015

Parsakääröt


Pakastimen aarteiden käyttö on aina suotavaa, yksi paketti voitaikinalevyjä tuli käytetyksi, kun askaroin parsakääröjä. Minulla oli kuusi vihreää parsatankoa ja purkinpohja punaista pestoa, samoin pikkupala pecorinoa. Näistä sain jo aikaan italiaan vivahtavan alkupalan. Siihen olisi pitänyt laittaa myös prosciuttoa (jota meillä jopa oli), mutta jotenkin vain unohdin sen. Ihme juttu, pitäisi lukea ohjeet paremmin. 

12 parsakääröä

 • 6 voitaikina levyä
 • 6 vihreää tankoparsaa
 • punaista pestoa
 • pecorinoa
 • 1 kananmuna
 • (6 viipaletta prosciuttoa jos muistaa)
Sulata voitaikinalevyt ja kuumenna uuni 220 asteeseen. Kaulitse levyjä sen verran pitemmäksi, että saat leikattua siitä kaksi samankokoista neliötä. Sivele hieman pestoa taikinalevyille ja raasta juustoa pinnalle. Leikkaa parsat pitkittäin kahtia. Tässä kohtaa prosciutto kannattaa muistaa ja leikata kinkkuviipaleet kahteen palaan. Aseta halkaistut parsat kinkun päälle nuppupäät eri suuntiin ja kääri kinkku parsojen ympärille. Aseta kinkkurullat kulmittain voitaikinapalalle niin, että parsanuppujen päät ovat taikinan kulmia kohti. Kääri voitaikinalevy rullalle ja paina sivusta kiinni niin, että rulla pysyisi toivon mukaan uunissa kiinni. Voitele rulla kananmunalla. Paista noin 15 minuuttia. Minä pöhkö siis unohdin kinkun kokonaan, kun samaan aikaan tein tapani mukaan montaa muuta asiaa. Mutta kyllä nämä rullat näinkin maistuivat. Osa aukeni vähän uunissa, mutta niin minulle käy aina joulutorttujenkin kanssa.

Giro d'Italian kahdestoista etappi ajettiin taas suureksi osaksi vesisateessa. Philip Gilbert voitti etapin ja ilokseni toiseksi tuli Alberto Contador. Hän sai kuusi hyvityssekuntia ja kun Fabio Aru putosi lopussa hänen kelkastaan, on Aberton kokonaiskilpailun johto hieman parempi, 17 sekuntia. 

Tänään ei ollut näin kaunis sää, mutta Midnight Hawksit saivat silti lennettyä Ilmailusta ammatti-tapahtumassa.


6 kommenttia:

 1. Iso kiitos parin päivän takaisesta sitrunaisesta kana-parsa reseptistä. Tein sen lohesta ja siitä tuli törkeen hyvää.
  Tuli mieleeni, että en ole varmaan muistanut kiittää sinua, kun parisen vuotta sitten neuvoit kuinka saa todella hyvän munakokkelin aikaiseksi ja sillä reseptillä onnyt menty, joten ISO KIITOS.

  VastaaPoista
 2. Siellähän oli ihan Gilbertille tehty loppu ja belgialainen keli. Taisi ajajiakin pelottaa kosteissa alamäissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. SIltä tosiaan näytti. Toivottavasti tänään on kuivempi keli. :)

   Poista
 3. Näyttää paljon paremmalta kuin mun kaupan poksautettavasta croissantpaketista tehty parsakäärö. Siinä jäi parsat jotenkin kumman jämäkiksi vaikka paistoajan olisi pitänyt riittää. Tuo ohjeiden lukeminen on vaan niin vaikeaa, omienkin ohjeiden ;). On muuten tosi opettavaista tavata joskus vanhaa tekstiään ja miettiä mitenkähän muut saa selvää kun en itsekään oikein saa ohjeesta kiinni...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, tuo voitaikina toimi ihan hyvin, eikä jäähtyneistä kääryleistä tuntunut kyllä mitään puuttuvan, vaikka kinkku unohtuikin.

   Totta tuo, että omat kirjoitukset ovat melko kryptisiä joskus :D

   Poista