tiistai 28. elokuuta 2018

Keräilyerät – gazpacho-lihapullakeitto

Tänään söimme päivälliseksi keräilyerät, tähdenlennot, joista sommittelin kuumottavan keiton. Vielä jos olisi palellut, niin olisipa ollut sopiva soppa.

Gazpacho-albondigaskeitto

Kumosin kattilaan kahden edellispäivän ruokien loput, gazpachon ja albondigat. Lisäsin vähän vettä saadakseni aikaan keittomaisen koostumuksen. Kuorin ja leikkasin porkkanan pikkupaloihin, avasin maissipurkin ja huuhdoin maissia hieman. Laitoin molemmat ainekset keittoon, samoin pientä kuviopastaa. Keittelin soppaa sen aikaa, että porkkana ja pasta kypsyivät. Maustoin keittoa suolalla ja pippurilla. Annoksen päälle raastoin hieman manchegoa ja asensin muutaman timjamioksan. Paahdoin muutaman viipaleen eilistä patonkia oliiviöljyssä, asetin pinnalle pienen viipaleen manchegoa ja tupsautin päällimmäksi pimentonia. Oli todella maukasta keittoa, tykkäsimme sakeasta koostumuksesta ja pienestä poltteesta, jonka toivat chili ja pimenton. Lisään postauksen CampaSimpukan ylälaidan Tähdenlennot-välilehdelle, jonne kerään keräilyeräruokiamme. 


La Vueltan neljäs etappi oli mäkinen taival, joka päättyi monen kilometrin nousuun. Näimme matkan varrella myös Granadan kaupungin, joka ei ollut meille se paras Espanjan kaupungeista. Tänään hatka kesti loppuun asti ja voittajaksi selviytyi Benjamin King. Punainen johtajan paita pysyi Michal Kwiatkowskilla. Huomenna homma jatkuu mid-mountainiksi luonnehditulla 188 km mittaisella koettelemuksella. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti