sunnuntai 26. elokuuta 2018

Vesimelonigazpacho


Viime kesänä olimme Espanjassa katsomassa La Vueltaa, mitä häiritsi kyllä hieman sen, että olimme kumpikin kamalassa flunssassa ja sää oli niin kuuma. Muutamana päivänä emme jaksaneet syödä mitään, joimme vain marketin tomaattikeittoa. Ainoa mikä maistui yhtään hedelmien lisäksi.  


Eilen juhlittiin läksiäisiä ja tein tänään tähdenlennoista tapastyyppiset leivät, joiden kaveriksi surautin raikasta vesimelonigazpachoa, sillä minulla oli jemmassa vielä pienen vesimelonin puolikas odottamassa käyttöä. Ohjeen löysin Cilantro&Citronella-blogista. Pienensin hieman ohjetta sen mukaan, miten paljon vesimelonia oli. Keittoa tuli litran verran. Olen tehnyt gazpachoa päivälleen seitsemän vuotta sitten blogin ensimmäisenä kesänä. Jo olikin aika uusia ja varioida. 

Vesimelonigazpacho 

  • 450 g vesimelonia (paino ilman kuorta)
  • 2 suurta pihvitomaattia
  • 1 pieni omena
  • puolikas pienehköä kurkkua
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 pieni sipuli (meillä ei ollut!)
  • 1 pieni punainen paprika
  • 1 pieni keltainen paprika
  • 1 rkl cavaetikkaa (mikä vain etikka käy, tai ehkä ei pyykkietikka) 
  • 0,5-1 dl oliiviöljyä
  • suolaa ja pippuria
  • basilikaa
Aloita leikkaamalla melonista kuori pois ja pilko hedelmä isohkoihin kuutioihin. Samoin leikkaa tomaateista kannan kovempi kohta pois ja lohko ne. Kuori valkosipuli ja leikkaa kurkku muutamaan palaan, jätä pieni palanen koristelua varten. Poista paprikoista kanta ja siemenet, jätä paprikaakin pikkuisen koristeluun. Poista omenasta kara. Laita kaikki ainekset blenderiin, lisää mukaan etikka ja ripaus suolaa ja pippuria. Anna koneen suristella. Ohjeessa keitto siivilöitiin, mutta minä en viitsinyt. Jos vesimelonissa olisi ollut mustat kovemmat siemenet, niiden blenderissä rikkoutuneet palat olisin varmaan siivilöinyt pois. 

Pienennä blenderin teho pienimmälle ja otan kannesta pois se pienempi tulppa, jos siinä sellainen on. Se minkä kautta voi lisätä käynnissä olevaan blenderiin aineksi. Lisää sitä kautta oliiviöljyä ja käytä konetta kolmisen minuuttia, öljy emulgoituu keittoon tehden rakenteesta pehmeän samettisen. Mausta suolalla ja pippurilla vielä jos tarpeen. Viilennä keitto oikein kylmäksi. 

Ennen tarjoilua silppua vielä kurkkua ja paprikaa ihan pieniksi kuutioiksi ja lusikoi niitä annoksen päälle, lisää mukaan vielä pikkuinen oksa basilikaa, muutama tippa oliiviöljyä ja kierros pippurimyllystä. 




Tänään pääsimme katsomaan La Vueltan eilisen etapin vaiheet, kyseessä oli henkilökohtainen aika-ajo Málagassa. Sen nopein oli Rohan Dennis. Hän lähti tänään päivän etapille kuuden sekunnin johtoasemassa. Tänään ajatettu toinen etappi olikin sitten jo 165 km mittainen. Ovat muuten La Tasamaan etapista muotoutui minimassakiriloppuinen, vaikka päättyikin loivaan nousuun. Kymmenennen kerran Vueltassa etappivoittoon ajoi "elämästä pitkään nauttinut" (kuten Peter Selin sanoi) Alejandro Valverde. Michal Kwiatkowski siirtyi johtajan punaiseen paitaan. 

Vueltan sivujen tekijät käyneet jonkun ATK-kurssin, nyt alkavat verkkosivut olla sellaiset, joista löytääkin jotain ja jotka toimivat! Maaliintulosta on vasta muutama minuutti, olen valmis julkaisemaan postauksen ja nyt jo alkaa tulla tuloksia verkkosivulle, hienoa! Kunhan vielä ovat oikein, niin jopa olen tyytyväinen.

7 kommenttia:

  1. Vesimelonigazpacho onkin tosi hyvää ja raikasta. En muista olenko itse tehnyt mutta olen täällä syönyt muualla kuin kotona.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä hyvää! Vähän chiliä olisi voinut olla. :)

      Poista
  2. Ai että, kuulostaapa herkulliselta. Suurena vesimelonifanina on pakko kokeilla. Kiitos ohjeesta! (Minulla ehkä yleisin vesimeloniherkku on salaatti vesimelonista, fetasta ja korianterista. Siihen hyvät öljyt, etikat ja pippurit, avot.)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on tuttu salaatti minullekin! Feta ja vesimeloni sopivat niin hyvin yhteen, suolainen ja makea.

      Poista
  3. Kun vielä yksi helle tulisi niin kokeilisin ja päivän naurut pyykkietikasta

    VastaaPoista