sunnuntai 22. marraskuuta 2020

Hunajapaahdetut uunijuurekset

Meillä on nyt syöty aika paljon sellaisia ruokia, joita vuotuisista ruokahaasteista jäi ylitse. Tänään söimme pakastimesta otetut erään italialaisvaikutteisen aterian lihapullat, polpettet. Lisäkkeenä oli hunajapaahdettuja juureksia ja kasviksia. 

Uunijuurekset ja -kasvikset kahdelle

  • 2 pientä perunaa
  • 1 oranssi porkkana
  • 1 keltainen porkkana
  • 1 violetti porkkana
  • 1 sipuli
  • 4 ruusukaalia
  • 4 kirsikkatomaattia
  • 1 pieni oranssi suippopaprika
  • 1 pieni punainen suippopaprika
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl hunajaa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • suolaa ja pippuria
  • 1 oksa rosmariinia
  • muutama oksa timjamia
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori porkkanat ja halkaise ne pitkittäin. Halkaise myös perunat ja kuorittu sipuli ja ruusukaalit ja leikkaa nekin puoliksi, sipuli neljään osaan. Leikkaa paprikat puoliksi ja poista siemenet. 

Sekoita oliiviöljy, hunaja, sitruunamehu, suola ja pippuri tasaiseksi marinadiksi. Asettele kaikki juurekset ja kasvikset vuokaan, kaada marinadi päälle ja kääntele niitä käsin tai lusikalla niin, että kaikki saavat marinadikylvyn. Asettele pinnalle tuoreet yrtit. Paahda koko hösseliä uunissa noin 40 minuuttia, kunnes kaikki on kypsää. 

Lisäksi olevat polpettet olivat meillä pienessä vuoassa foliolla peitettynä uunissa saman aikaa kuin paahtokasviksetkin. Olipa hyvä edullinen tähdenlentoateria, katsoimme samalla jännittävää snooker-ottelua Judd Trumpin ja Ronnie O'Sullivanin kesken. 

2 kommenttia:

  1. Meillä tykätään kovasti tuollaisista vihanneksista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja se on hyvä, kun vähän nahistuneetkin kelpaa, hävikkiä ei tule niin paljon.:)

      Poista