tiistai 12. tammikuuta 2021

Lohipasta Tiskivuoren emännän ohjeella

Pasta on meillä nykyään mielitekoruokien kategoriassa, emme syö sitä kovin usein, mutta kun mieliteko tulee, ei se lähde kuin pastaa syömällä. Minulla oli jemmassa pieni pala lohta ja tuli  mieleeni vilkaista kuka missä koska on tehnyt lohipastaa. Yhä vieläkin kaipaan TOP100-sivustoa, sieltä oli niin helppo löytää toisten blogaanien tekemiä ruokia. Googlekin jotenkuten selviytyy tehtävästä ja löysinkin ohjeen Tiskivuoren emännän lohipastasta. Hän kyllä kertoo postauksessa sen olevan ystävänsä aikoinaan tarjoama, pidän siitä että blogaani kertoo mistä ohjeen on alunperin löytänyt. Tein muutaman pikkumuutoksen, mutta ihan ohjetta noudattaenkin olisi ollut hyvää. 

Helppo lohipasta kahdelle

  • spaghettia sen verran kuin suosiolla peukalon ja ja etusormen muodostamaan ympyrään mahtuu
  • reippaasti suolattua vettä pastan keittämiseen
  • 120 g ruodotonta ja nahatonta lohta suupaloiksi leikattuna
  • palanen pippurituorejuustoa (enemmän olisi ollut parempi, mutta oli vain pikkuinen biitti)
  • 2 kevätsipulia silppuna 
  • 1 valkosipulinkynsi silppuna
  • oliiviöljyä
  • 0,5 dl valkoviiniä
  • sitruunankuorta raastettuna 
  • sitruunamehua
  • suolaa ja pippuria
  • 1 dl kermaa
  • parmesaania
Keitä pastaa pastaa pakkauksen ohjeen mukainen aika. Sillä välin ehdit tehdä kastikkeen. Silppua sipuli (jätä hieman kevätsipulisilppua laitettavaksi annoksen päälle) ja valkosipuli ja kuullota niitä pari kolme minuuttia. Lisää pannulle tuorejuusto paloina ja valkoviini. Sekoittele kunnes juusto on sulanut. Lisää pannulle suupalan kokoiset lohipalat ja kerma, raasta päälle sitruunankuorta ja purista puolikkaasta sitruunasta mehu mukaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna kastikkeen kiehua maltillisesti muutama minuutti, pasta alkaakin olla jo kypsää tässä vaiheessa. Kaada pasta siivilään ja sekoita se (ei siivilä) kastikkeeseen. Ripottele pinnalle loput kevätsipulisilpusta ja raasta päälle parmesaania. 


Eilen minulle tuli henkinen pahoinvointi katsoessani Valmontin, tänään oli vuorossa sitten samaan näytelmään perustuva Valheet ja viettelijät. Minulla oli muistikuva, että pidin siitä aikoinaan vähemmän kuin Valmontista, lähinnä näyttelijävalintojen vuoksi. Ja olihan tämä aika erilainen, puisevampi ja välillä näyttämöllisempi. Ja koska Valmont (Malkovich)  tässä elokuvassa oli minun mielestäni vähemmän viehättävä, hänen inhottavat tekonsa eivät tuntuneet niin inhottavilta kuin viehättävämmän Valmontin (Firth) tekeminä. Tiedän, logiikka on vähintäänkin omituinen. Myöskään Cecile ei vaikuttanut ihan niin nuorelta tässä versiossa. Mutta joka tapauksessa, Valmont saa jäädä kumpanakin versiona hyllyyn, mutten varmaan katso niitä pitkään aikaan. Se kolmas, Cruel Intensions, meiltä taitaa myös löytyä, se on vuosituhannen vaihteeseen sijoittuva nykypäivitys, en muista pitäneeni siitä juurikaan. 


Seuraavaksi on mahdollisesti ohjelmassa Kill Billit, tai sitten Haute Cuisine. Eikä yhtään Austeniakaan ole vielä katsottu. 

Kirjaan tähän itselleni muistilapuksi mitä elokuvia olemme katsoneet
kotoisten elokuvafestivaaliemme aikana.
Jackie Brown
Contratiempo
Interstellar
Inside Llewyn Davies
Fargo
Neljät häät ja yhden hautajaiset
Bridget Jonesin päiväkirja
Voi veljet, missä lienet?
Before Sunrise
Before Sunset
Before Midnight
Housut pois
Amelie
A Serious Man
Kunniattomat paskiaiset
Juice
Truman Show
Lost in Translation
Natsat
Arizona Baby
Queen
Bagdad Cafe
Wild at Heart (jäi kesken, oli niin omituinen)
Out of Sight
Notting Hill
High Fidelity
Love Actually
Mestari Cheng
Life of Brian
I served The King of England
Tulkki
Pilviin piirretty
Loikkarit
Little Miss Sunshine
Jalla Jalla
Fifth Element
Hohto
Yksi lensi yli käenpesän
Amadeus
Easy Rider
Valmont
Valheet ja viettelijät

2 kommenttia:

  1. Lohipasta on kyllä herkkua.Täällä lohi normaalisti tyyristä mutta lähiseutuni jättimarketissa oli pitkään savulohta hyvässä tarjouksessa, ja tuli herkuteltua savulohipastalla muutamia kertoja.
    Hyvä leffalista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lohi on kyllä monipuolinen kala ruoanlaitossa, minun pitäisi kyllä petrata ja käyttää muitakin, kotimaisia järvikaloja enemmän. Ja nythän alkaisi olla madeaikakin, jospa jo tänä vuonna uskaltaisin alkaa matikan nyljentään. :D

      Poista