keskiviikko 17. helmikuuta 2021

Kotiruokaviikon keskiviikko – kalapullat

Jäälyhtymuotia talvelta 2021

Kotiruokaviikon keskiviikkona meillä oli kalapullia ja perunamuusia. En ollut koskaan tehnyt kalapullia, mutta arvelin, että niidenkin paistamiseen ebelskiverpannu olisi hyvä. Paistoin sillä pieniä munakaspalleroita jokunen viikko sitten ja broileripullia aika vastikään. Kysyin eilen Facebookissa apua kalapullareseptiin ja sainkin kivoja vinkkejä. Käytin hyväkseni sekä Sillä sipulin ja Siskot kokkaa-blogin postauksia, kun aloin kokkailla.

Kuhapullat (15 kpl)

  • 250 nahatonta kuhaa
  • puolikas punasipuli
  • kevätsipulin varsia
  • 1 kananmuna
  • 0,5 dl kermaa
  • suolaa ja pippuria
  • 2 rkl sitruunamehua
  • voita paistamiseen
Kuha oli vähän turhankin fiiniä kalaa jauhettavaksi, mutta sitä nyt oli hankittuna. Poistin kalapaloista muutamia ruotoja ja leikkasin paloja hieman pienempiin paloihin. Silppusin sipulin ja kevätsipulinvarret. Laitoin kalapalat Bamixin pieneen food processor-kulhoon (semmoinen yksinkertainen laite, jonka päälle laitan Bamixin sauvasekoittimen ja kulhon terä leikkaa ainekset pieneksi) ja käytin konetta sen verran, että kalapalat leikkautuivat melko pieneksi hakkelukseksi. Lisäsin mukaan sipulit, kevätsipulit, kananmunan, suolaa ja pippuria ja vielä kerman ja sitruunamehun. Käytin konetta niin, että taikina oli tasaista, mutta ei aivan olemattoman hienoa, sellaista pientä purua lähinnä. Paistoin voissa pienen koepalan ja lisäsin sen jälkeen vielä suolaa ja pippuria. 


Kun maku oli kohdallaan, kuumensin ebelskiverpannun ja laitoin sen kolosiin nokareet voita. Otin lusikalla kalapullataikinaa ja laitoin sitä jokaiseen koloseen paistumaan. Aloin heti pyöritellä pienellä lastalla pullia ja ne saivat aika kiva pyöreän muodon. Paistelin pullia niin kauan, että ne olivat kauniin ruskeita joka puolelta ja mittasin sisälämpötilan yhdestä pallerosta. Kun se oli 90 astetta, arvelin pullien olevan kypsiä. Pullia tuli tästä taikinasta 15 kpl. 

Söimme oikein hyvät ja kuohkeat kalapullat perunamuusin, remoulade-kastikkeen ja salaatin kanssa ja saatoin sanoa, että kotiruokaviikon osa 3/7 oli ihan onnistunut. Teen varmaan toistekin kalapullia, mutta jostain huokeammasta kalasta. 



2 kommenttia:

  1. Hauska muotti kypsentää pullat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on oikein painava Scanpan-merkkinen paistinpannu tanskalaisille pyöreille pannukakuille. Mutta sopii tosiaan hyvin erilaisiten pulleroitten paistamiseen. Saa olla kosteampikin taikina, pyöreän muodon saa mukavasti pikkulastalla palleroa käännellen.

      Poista