tiistai 24. elokuuta 2021

Pimientos de Padrón

Tällä kertaa  olin oikein toiveikas, että pimientos de padrón-satsissa olisi sellainen tujakka yksilö, niitähän sanotaan olevan noin joka kymmenes. Meillä oli päivällisenä grillattu petit tender, kotimaista tuoretta maissia ja pussillinen vihreitä pieniä paprikoita. 

Pimientos de Padrón pannulla

  • pussillinen pieniä vihreitä soikulapaprikoita
  • 1 rkl  oliiviöljyä
  • suolaa
Kun muut aterian osat olivat lähes valmiita, kuumensin grillin sivupolttimolla isoa paistinpannua. Lorautin sille hieman oliiviöljyä ja kun öljy oli lähes savuavan kuumaa, nakkasin pussillisen paprikoita pannulle. Ripottelin päälle sormisuolaa.  Sekoittelin paprikoita pihdeillä ja kääntelin, jotta ne saivat kuumuutta joka kyljelleen. Muutamassa minuutissa paprikat kypsyivät riittävästi. Kauhoin ne tarjoiluvadille, leikkasin petit tenderin viipaleiksi ja nostin grillistä esikeitetyt, sitten grillissä väriä pintaansa saaneet maissit lautasille. 

Ei ollut yhtään tulista paprikaa, taaskaan. Kyllä se on ihan höpöjuttua. Petit tender ei taaskaan pettänyt, 58 asteeseen grillaus, sitten 10 minuuttia foliossa ja lopputulos oli juuri passeli. Maissit kuorin, irrotin haitulit ja keitin maisseja ensin suolalla maustetussa vedessä noin 8 minuuttia. Ne olivat grillissä noin saman aikaa. Sutikoimme maisseille pehmeää voita ja ripotimme pintaan suolaa. Emme osaa päättää olivatko lehtien suojissa grillatut maissit parempia kuin nämä esikeitetyt ja grillissä viimeistellyt, mutta eipä sillä oikeastaan ole väliäkään. La Vueltassa oli lepopäivän jälkeen toisen jakson ensimmäinen päivä. Yleisluonteeltaan mäkinen etappi toi jälleen uuden punaisen paidan haltijan. Hatkasta etapin voittoon ajoi jo toisen kerran tässä kisassa Michale Storer, Primoz Roglic putosi kärjestä sijalle kolme. Punaisessa paidassa ajaa huomenna Christian Eiking. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti