maanantai 13. kesäkuuta 2011

Nigellan pannukakut


Toisinaan on mukava hemmotella perhettä lämpimällä aamiaisella, munakokkelilla ja pekonilla, mutta jotkut aamut ovat selkeästi pannukakkuaamuja. Amerikassa matkaillessamme olemme ahtaneet ainakin oman osamme dinereitten aamiaispannukakuista vaahterasiirapin kera ja niihin tuleekin helposti kyllästyminen. Myöskään terveellisyydellä ei voine tässä kohtaa hehkutella. Mutta oli niin tai näin, noin kerran kuussa sikeäunisinkin teini havahtuu, kun pannukakkujen viekoitteleva tuoksu alkaa levitä keittiöstä.  Käytän aina Nigella Lawsonin pannariohjetta, se on löydettävissä kirjasta Syötävän hyvää.
  • 30 g sulatettua suolatonta voita
  • 3,75 dl vehnäjauhoja
  • 2 kukkuraista tl leivinjauhetta
  • 1 tl sokeria (laitan 0,5 dl)
  • ripaus suolaa
  • 3 dl täysmaitoa
  • 2 kananmunaa
  • (1 tl vaniljasokeria)
Ainekset sekoitetaan mixerissä tai kulhossa (säästää tiskiä) tasaiseksi taikinaksi ja paistetaan voin kanssa pannulla, tästä tulee noin 12 kämmenen kokoista pannukakkua. Jos sattuu olemaan saatavilla tuoreita mustikoita, niitä on mukava ripotella pannukakulle ennen sen kääntämistä. Aito vaahterasiirappi on paikallaan. Kannattaa olla tarkkana, kaupoissa on usein myynnissä feikkitavaraa, siirappia, jossa on "maple flavour". Olemme harhautuneet ostamaan sellaistakin ja huomanneet, että pian tuote harmaantuu pohjalta ja vetelöityy pinnasta, mitä aito vaahterasiirappi ei tee koskaan. Pannukakuille sopii myös mansikkasose, nyt on hyvä aika syödä viimeiset pakastemarjat ennen uuden sadon valmistumista.

2 kommenttia:

  1. No nyt rupesi tekemään ihan kauheasti mieli pannukakkuja!

    VastaaPoista
  2. Virpi: on meillä syöty näitä jälkkäriksi ja joskus yöpalaksikin, joten kellonaikaa se ei katso:) Nigella myös vinkkasi jossain ohjelmassaan, että kiireisten hetkien varalle voi isossa purkissa sekoittaa kaikki kuivat aineet omaksi pancakemixikseen, joten hopuissaan tarvii vain olla muistilappu siitä, paljonko kuivia aineita tarvitaan vaikka kolmen maitodesin taikinaan. En ole kyllä tullut tätä vinkkiä itse noudattaneeksi, kun ei ole sopivaa hauskaa purkkia tullut vielä vastaan, eikä kyllä niin kiirettäkään:))

    VastaaPoista