maanantai 18. heinäkuuta 2011

Oonko mää Oulusa?

Tour de Francessa on ollut toinen lepopäivä, mutta tuskin kilpailijat ihan lonkkaa vetivät. Minäkin välttelin sammaloitumista osallistumalla oululaisten ruokabloggaajien piknikille, vaikken ole Oulusta enkä edes läheltä. Aamusella osoitin autoni nokan kohti pohjoista ja ajelin muitten lomalaisten kanssa jonossa lievän jännityksen vallassa.

Lämmin sää hankaloitti mahdollisuuksiani osallistua monipuolisesti ruokapuoleen, mutta madeleinejen arvelin kestävän lämpöä ja kuljetusta. Oulun Stokkalta hain mansikoita, vadelmia, patonkia ja juustoa, jotta kehtaisin liittyä joukkoon.

Sivumennen sanoen, enpä ole nähnyt Suomessa missään niin paljon pyöräilijöitä, kuin Oulussa! Minulle kerrottiin täällä olevan todella hyvä pyörätieverkosto ja muualta tänne muuttaneet muistivat myös mainita tasaisen maaston edut.

Tälläkin pääsisi Oulussa
Nyt on ilta ehtinyt jo Ouluunkin, jalat ovat melkoisen väsähtäneet maassa istumisesta, mutta mukavaa oli. Ruokaa ja juomaa oli tarjolla ylenpalttisesti, eikä vilkkaasta keskustelustakaan ollut puutetta. Sää suosi ruohikolle levittäytyviä bloggaajia ja heidän ystäviään, mahdollisesti yksi vesipisara putosi jonkun päähän. Koska kyseessä oli ensimmäinen blogitapaamiseni, en tiedä kuinka tarkkaan on tapana kertoa, keitä oli paikalla ja mitä ruokia kukin oli tehnyt. Niin ollen kiitän vain kaikkia yhteisesti ihanista eväistä ja hauskasta seurasta! Otin vain muutamia hätäisiä kuvia piknikin antimista, tässä niistä osa!


6 kommenttia:

 1. Kiva kun uskalsit tulla mukaan! Madeleinet oli ihania, maistui sille pikkuvieraallekin joka piipahti sidekickinä paikalle :)

  Toivottavasti nähdään joskus uudelleenkin ja pahoittelut keskustelun rönsyilystä välillä jokseenkin ala-arvoiselle tasolle.

  VastaaPoista
 2. hei!

  Blogin nimi osuu kyllä ihan hermoon. :-D Avautunee pyöräilyn ystäville sitten täydellisesti. Monet kiitokset seurasta ja eväistä sulle ja kaikille läsnäolleille. Illan päälle vilttejä puistellessa tuhosin viimeisen madeleinen, ja taas ihmettelin että 'onpas nää hyviä'.

  Etappi 16 tässä aluillaan...

  Until next time!
  bronx

  VastaaPoista
 3. Virpi ja bronx: Mukavaa oli kyllä! Ei ollut turhaa pötönystä havaittavissa:)) Kuljeskelin aamulla vielä kaupungilla valokuvia ottaen ja hikeä pyyhkien, odottelin Stokkan avautumista. Ostin kotiin tänne kauppa-autiomaahan (pieni liioittelu) elintärkeitä ruokatarvikkeita: italialaista voita, 00-jauhoja, salamia ja mozzarellaa. Piipahdin kauppahallissakin. Virpi, sanoit hallin olevan pieni, mutta kyllä sellainen minulle tänne kelpaisi:) Just tulin kotiin, meni matka ihan mukavasti karavaanareita (jollaisia olemme välillä itsekin) kiroillen.

  Nyt on poropaisti uunissa, Tour-lähetys alkanut, valkoviinilasi nenän alla, eipä voisi olla asiat paremmin!

  VastaaPoista
 4. Kiva että sait tehtyä vielä ruokaostoksia kotiinkin viemisiksi! :) Kauppahallin pienuus taitaa olla tosiaan suhteellista, jos nyt vaikka Hakaniemen halliin Helsingissä vertaa niin onhan tää meidän oma aika kotoisen pikkuinen mutta toisaalta kyllä sitten myös tunnelmallinen omalla tavallaan.

  VastaaPoista
 5. Ihan huippua, Campasimpukka, että jaksoit ajella Ouluun! Tunnetusti tännepäin on nimittäin paaaljon pidempi matka kuin etelän suuntaan.

  Oli ilo tavata. Madeleinet, mansikat ja muut oli niin makoisia.

  VastaaPoista
 6. Hannele: Oli tosiaan kiva, että vaikka mansikat ja vadelmat eivät olleet omatekemiä, ne kuitenkin maistuivat:))

  VastaaPoista