lauantai 16. heinäkuuta 2011

Mansikkaparfait


Mansikat ovat nyt parhaimmillaan ja niitä tekee mieli käyttää melkein joka päivä. Jäädyke on mukava ja ennen kaikkea helppo kesäinen jälkiruoka, etenkin kun ei ole hellepäivä. Kuumalla säällä parfait pitää syödä kiireenvilkkaa, ennen kuin se lysähtää. Neljän hengen annokseen tarvitaan:
  • 2 dl mansikoita soseena
  • 3/4 dl sokeria
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 kananmuna
Vatkaa kerma ja puolet sokerista vaahdoksi. Samoin vatkaa loput sokerista ja kananmuna vaahdoksi. Sekoita mansikkasose ja molemmat vaahdot kulhossa. Jaa massa joko annosvuokiin tai isompaan jäädykevuokaan, rengaskakkuvuokakin käy, jollei jäädykevuokaa ole saatavilla. Jäädytä jälkiruokaa ainakin 4 tuntia. Ota jäädyke huoneenlämpöön hetkinen ennen tarjoilua ja ennen lautasella asettamista kasta vuoka hetkeksi kuumaan veteen. Kun vuoka hieman lämpenee, on jäädyke helppo kumota lautaselle.


Eilinen etappi meni meiltä täysin ohitse ja myöhästyimme koosteestakin. Mutta tämänpäiväistä seurasimme. Koko kilpailun rankimmaksi sanottu etappi olikin jännittävä kyttäilyineen ja irtiottoineen. Voittajaksi ylsi belgialainen Jelle Vanendert ja kilpailussa ykkösenä on edelleen Thomas Voeckler. Kärkikymmenikön tilanne ei juurikaan muuttunut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti