tiistai 26. heinäkuuta 2011

Terveisiä Tampereelta!


Ruokahaasteen ollessa tauolla ja meidän ollessamme lomalla, olo on oikeastaan aika vapaa! Eilen grillasimme viimeisen lammaspalan pakastimesta, emme vieläkään tiedä mitä kohtaa eläimestä se oli, mutta hyvää siitä tuli. Tänään olimme käymässä Tampereella, toinen teineistämme halusi Särkänniemeen ja hänen viettäessään siellä aikaa pää alaspäin, me kävimme hieman ostoksilla. Meininki oli samanlainen kuin viikko sitten Oulussa, kauppahalliin oli päästävä ja Stokkan ruokaosastolle ja muutenkin risteilimme Tampereella tuikitarpeellisten hyödykkeiden perässä. Kävimme ensimmäistä kertaa Aleksis Kiven kadulla sijaitsevassa Keittiöelämää-kaupassa www.keittioelamaa.fi , siellä oli remonttia edeltävä alennusmyynti ja mukaamme lähti mm. kahvimylly, espanjalaista oliiviöljyä, espressokuppeja, kahvipapuja. Liikkeellä on myös Facebook-sivu, mutta minä en Facebookista mitään ymmärrä, joten en tiedä sanoa enempää.

Tampereen kauppahalli näyttää viettävän 110-vuotisjuhlaa tänä vuonna ja mukavan ja monipuolisen näköinen paikka se olikin. Ostimme mukaan tamperelaisen erikoisuuden, jota muuallakin koitetaan apineerata, käpykakun, joka vie toisen meistä lapsuusmuistoihin. Myös ruisleipää, espanjalaisia juustoja ja chorizoa päätyi ostoskassiimme. Kahvitkin koitimme juoda eräässä kahvilassa, jossa lupaavasti oli kahvakone, kukahan on opettanut laskemaan espresson metallikannuun ja kaatamaan siitä kuppiin? Jos cremaa oli, niin ei tämän operaation jälkeen ainakaan enää.

Kesä tekee ilmeisesti kaupungista kuin kaupungista kauniin ja kivan, oli taas mukava kuljeskella aurinkoisia katuja ja tuumailla, että tuollainenkin kauppa meiltäpäin puuttuu (no kiva ja kiva). Kun teinimme oli saanut hilavitkuttimista tarpeekseen, pääsimme kotimatkalle. Tampereella voi kyllä pistäytyä ostoksilla toistekin!

Sunnuntaina tyhjennetty, kiitos ystäville!

6 kommenttia:

 1. Tampere on kyllä tosi kiva, etenkin kesäisin! Mua harmittaa etten ehtinyt tälle kesälle Tampereelle visiittiä tekemään :(

  VastaaPoista
 2. Ihan vähän olen nyrpeissäni, kun meillä ei ole niin kivoja kauppoja niin paljon, kuin vaikka Tampereella ja Oulussa, Helsingistä nyt puhumattakaan. Mutta on Jyväskylässä muita hyviä puolia:)

  VastaaPoista
 3. Joo, kyllähän Jyväskylän ruokakauppojen tarjonta itkettää usein, varsinkin reissuista kotiin palatessa. Kesällä tori muutamine paikallisine viljelijöineen helpottaa herkuttelijan elämää huomattavasti.

  VastaaPoista
 4. luimupupu: Ai sinäkin olet täällä Keski-Suomessa päin? Minulla tulee harmittavan vähän käytyä torilla ja myönnän auliisti, etten auttanut yhtään kauppahallin menestyksen kanssa, en käynyt siellä juuri koskaan. Nythän sitä ei enää ole.

  VastaaPoista
 5. Käytiin kanssa tuolla kauppahallissa ja Keittiöelämässä toukokuussa. Mahtavia paikkoja.

  Onko muuten Jyväskylän Pöllöwaari tuttu paikka? Oon kuullut siitä hyvää puhuttavan joskus. Täällä Riihimäellä ei ole enää yhtään kunnon ruokapaikkaa, kun Lehmushovi lopetti. Onneksi täältä pääsee helposti käymään sekä Tampereella että Helsingissä.

  VastaaPoista
 6. Ankerias: Kyllä Pöllöwaari on tuttu paikka, en ole kyllä aikoihin syönyt siellä kuin lounasaikaan. Se lukeutuu kyllä Jyväskylän parhaisiin ravintoloihin. Ei täälläkään kovin paljon ole parempia paikkoja. Tai on monenlaisia mukavia pikkupaikkoja, mutta ajatellen ihan fine dining-meininkiä. Toisaalta, mikä minä olen sanomaan, kun en juuri koskaan missään käy:) Kotona kokkailen ja syötän tuotoksiani perheelleni!

  VastaaPoista