lauantai 16. marraskuuta 2013

Grand Opening


Koko viikon kestänyt puuhasteluni keittiön ja kodinhoitohuoneen parissa on tuottanut tulosta, voin iloisena katsella kumpaakin tilaa. Muunsin kodinhoitohuoneen vajaakäytöllä olleet kaapit ruokavarastoksi, jollaisesta olen haaveillut pitkään. Aluksi minun piti raivata melko massiivisesti, sillä olimme pitäneet tilaa melkoisena roinavarastona, jonka ovi oli mieluiten kiinni. Vein kaksi kertaa tavaroita SPR:n kirpparille ja saman verran suoraan kierrätykseen. 


Tänään vietimme uuden pantryn avajaisia, jonne olin kutsunut arvovieraita, Kammenpyörittäjän ja kaksi poikaamme. Onneksi heillä ei ollut muuta tärkeämpää, vaan he pääsivät paikalle iltapäivällä kolmen jälkeen. Pukukoodi oli Casual Saturday, joka tarkoittaa, että tule sellaisena kuin satut olemaan. Olin leiponut mustikka-suklaamuffineita ja viilentänyt pullon australialaista kuohuviiniä Saiman vinkin mukaisesti ja todella tärkeänä poksautin korkin auki. Ihailimme vielä osin tyhjiä hyllyjä ja pöydille järjestämiäni patoja ja vuokia. Kaikki suhtautuivat tilaisuuteen sen vaatimalla arvokkuudella. Ehkä poikaset pyörittivät silmiään, kun olin päästänyt heidät pälkähästä, kun muffinit oli syöty, muttei se haittaa. Ilmeisesti äidin hassutuksiin voi mennä mukaan muffinipalkalla. Virallisen osuuden jälkeen (hitsit, puheet jäivät pitämättä!) Kammenpyörittäjä ruuvasi muutamia koukkuja paikalleen.


Päivälliseksi meillä on tänään ankkaa taginessa. Luin viikolla Jonnan postauksen taginesta ja muistin, että minullakin on sellainen. Pata on ollut varastossa puolitoista vuotta, mutta tänään se pääsi takaisin sisätiloihin. Valmistelin ankankoivet uuniin melko samaan tapaan, kuin lampaanpotkat viime vuoden huhtikuussa. Tagine oli uunissa kolmisen tuntia, jonka aikana viekoittelevat tuoksut valtasivat talon. Ripottelin pinnalle granaattiomenan siemeniä ja persiljaa. Keitin lisäkkeeksi riisiä. Ankka irtosi luistaan aivan haarukalla uhaten ja maut olivat ihanan lämpimät, olematta tulisia.
24 kommenttia:

 1. Oi, miten ihana. Harmi, ettei meillä edes ole konvertoitavaa kodinhoitohuonetta... Kaappeja siivoamalla tosin voisi meilläkin löytyä yllättävän paljon lisätilaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kyllä tyytyväinen, en päässyt vastaamaan kommentteihin vasta kuin nyt, Eino- myrsky on katkaissut laajakaistan meiltä. Eilenkin kuljin ihailemassa siistiä huonetta, vaikkei mitään eritysitä asiaa ollut sinne:)

   Poista
 2. Onnea valmistuneesta pantrysta :) Ihanat avajaiset :D

  Tagine se pitäis hommata meillekkin, käyttöä olis kyllä.

  VastaaPoista
 3. Onnea uuteen pantryyn! Kyllä kelpaa silkkiaamutakissa siellä pyörähtää aineksia hakemassa :)

  VastaaPoista
 4. Onnea uudelle tilalle :) Olit kyllä hirmu nopea tätä luodessasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa julkaista aikeensa internetissä, se vähän sitten kannustaa:D

   Poista
 5. Hienot tupaantuliaiset! Puheen voi varmaan jatkossa pitää joka kerta kun astuu pantryyn?

  VastaaPoista
 6. Oih sä inspiroit mua! Eipä mun kodarista pantryä saa, mutta kaappien siivous olis kyllä paikallaan.

  Ja nyt sitten joulupukin listalle se sillkiaamutakki. Kyllä se tuntuu ihanalta, kevyeltä ja viileältä iholla ja laskeutuu kauniisti. Ja jos niikseen tulee, kyllä sen voi pukea myös pitkien kalsareiden, villasukkien ja laamapaidan kanssa. Tullee sellainen taiteilija fiilis kun silkkitakki lepattaa lämpöisimmän ja pehmeimmän kotiasun päällä, mikä se sulla sitten lieneekään....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä ajatus tuokin, että silkkiaamutakki puetaan sen rönttöisimmän kotiasun päälle :D

   Poista
 7. Noihin juhliin olisin halunnut mukaan! On aivan ehdottoman tärkeää pitää viralliset avajaiset. Varsinkin, kun uusi tila on niinkin olennainen kuin pantry.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikö vaan? On niitä turhempiakin kissanristiäisiä!:D

   Poista
 8. Onnea uuteen pantryyn! Onko se nyt naisversio "miesluolalle", woman-cave? ;) Toivottavasti Pink oli tarpeeksi söpö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se varmaan on naisversio :D Ja Pink oli todella sopiva ja söpö juoma!

   Poista
 9. Hyvältä näyttää!

  Täytyy varmaan alkaa raivaamaan tilaa ruokailutilan kaappiin, jos vaikka pukki toisi mulle taginen :)

  VastaaPoista
 10. Vau, sehän kävi vikkelästi :) ja upeaa että olit järjestänyt asianmukaiset tarjoilut avajaisiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarjoilut ennen kaikkea! Vaikkei tulisi valmistakaan! :D

   Poista
 11. Hieno! Ja mahtavan urakan olit tehnyt, kyllä kannatti. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin teki ja pantry ja keittiö ovat VIELÄKIN ihan kuosissa, mikä on minuksi, sottapytyksi hyvin :D

   Poista