perjantai 8. marraskuuta 2013

Sievä kuin sika pienenä

Löysin kirpparilta jotain pientä ja sievää. Todella pientä ja todella sievää, nimittäin oranssin LeCreuset-padan. Se lienee aika vanhakin. Vain yhdestä kohtaa on emalointi saanut vähän kipeää. En kyllä tiedä, mihin sitä voisi hyödyntää, kun se on niin pieni. Ehkä se sopisi yhden hengen simpukka-annoksen tarjoiluun tai johonkin lisäkeruokaan kahdelle hengelle. Mihin sinä käyttäisin näin pientä pataa? Sen tilavuus on vähän alle puoli litraa.Kasvihuoneessa asuvat vielä ystävykset Laakeri ja Oliivi. Ilmankosteutta ainakin riittää!


13 kommenttia:

 1. Tuollaisesta ihanan pienestä padasta tarjottiin eräässä ravintolassa kerran polentaa.
  Yhden hengen simpukat olisivat kyllä myös aika kivat tuollaisesta padasta. Löytö!

  VastaaPoista
 2. Laittaisin tuollaiseen söpöläiseen kastiketta. Pysyisi kivasti lämpöisenä, sanoo hän joka niuhottaa ruoan ja juoman pitämisestä oikean lämpöisenä.

  VastaaPoista
 3. Olen tosi iloinen löydöstäni, etenkin kun olen sinnikkäästi vastustanut kirppareilla keittiövälineitä :)

  VastaaPoista
 4. Voi että on ihana! Kirpparit on kyllä aarreaittoja aina välillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ovat, ulkomaillakin on kiva käydä kirppareilla, siellä näkee sellaisen läpileikkauksen eri maiden menneisyydestä, se on tosi kiinnostavaa.

   Poista
 5. Söpö! Mä aina kuolaan noita valurautaisia LeCreusetin ja Staubin pikkupatoja, toistaiseksi ovat jääneet kauppaan kun maksavat aina melkein satasen kappale...

  VastaaPoista
 6. Katselin tuossa eilen talvi- ja jouluaiheisia ruokakirjojani. Mitenhän noin söpöön pikkupataan mahtuisi koe-erä joulupateeta :)

  VastaaPoista
 7. Niin suloinen pata ! Hyvä löytö. Kyllä mä tosta tarjoilisin kastiketta ja usein myös teen pikkusissa padoissa jotain uunin kautta käyvää lisukettakin jos vaan yhdelle tai kahdelle ruokaa laitan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti tästäkin ajatuksesta, kyllähän minäkin välillä teen pienemmälle porukalle ruokaa :)

   Poista
 8. On kyllä nätti pikkupata! Itselläni on samantapainen 500 ml keraaminen pata, ja olen kokkaillut siinä annoskokoista pot pieä sekä uunivanukkaita. ;)
  http://ssiiri.wordpress.com/2013/08/31/nurinkurinen-kana-salamipiirakka-padassa/
  http://ssiiri.wordpress.com/2013/09/27/kanelinen-kookosvanukas-uunissa-coconut-custard-pudding/
  http://ssiiri.wordpress.com/2013/10/18/ruusuinen-kardemumma-kookosvanukas/

  VastaaPoista