sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Seura on puoli ruokaa ja hyvä ruoka se toinen puoli

terveisiä luimupupulle, ne huusivat!

Nautimme minilomasemme illallisen Seinäjoella Juurella-ravintolassa Nannan ja IsoHoon kanssa. Kolmen tunnin aikana saimme eteemme kavalkadin hyviä ruokia ja juomia, eikä keskustelupuoltakaan voi moittia. Emme tainneet olleet koko iltana kolmea peräkkäistä sekuntia hiljaa, aina oli jotain sanottavaa jollakulla, useimmiten kaikilla, mukaanlukien henkilökunta. Miten kaipaankaan jotain Juurella-ravintolan tapaista paikkaa meille Jyväskyläänkin! 

Kammenpyörittäjä ja IsoHoo söivät Taste of Finland Ruokaprovinssi-menut, Nanna listalta erilliset annokset ja minä tilasin Juurella-menun. Pidin kovasti ravintolan ilmapiiristä, valoisuudesta, iloisesta puheensorinasta ja tunnelmasta. Ruokaa tuli pöytään sopivin väliajoin ja annokset ja juomat esiteltiin luontevasti. Illallinen kahdelle juomineen maksoi 180 euroa, mitä pidimme enemmän kuin kohtuullisena. Kuvat ovat taattua iLaatua, mitä tulee valaistukseen, sommitteluun ja tarkkuuteen, eikä alkoholilla ole juurella lainkaan osuutta asiaan. Kiitämme seinäjokelaista seuraamme mitä hauskimmasta illasta!
Aamulla saimme etsiä autoa lumikerroksen alta, yöllä oli satanut ensin märkää lunta ja sitten pakkastunut. Autoa peitti hyvänlainen rapsakka lumikuorrutus, jonka kuorimisessa meni tovi. Ihmettelimme millä innolla Seinäjoen katuja puhdistettiin lumesta, sunnuntaiaamuna oli jopa kaikki kevyenliikenteen väylätkin aurattu. Sitä ei meillä päin juuri näe edes arkena. Kotimatkalla poikkesimme Tuurissa, emme toki ostosaikeissa, vaan nappaamassa kuvan Veskun komiasta hevosenkengästä. Tuurissa kaikki on isompaa, melkein kuin Ameriikassa. 

huomaa kuu melkein keskellä


12 kommenttia:

 1. Varmaankin tosi kiva tapaaminen! Ja herkullinen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin oli, oikein vatsalihaksia kivistää, kun nauroimme niin paljon!

   Poista
 2. Mutta teillähän on siellä Jyväskylässä se ihana Pöllöwaari -ravintola....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä, mutta se on aika paljon muodollisempi, vaikka hyvä paikka onkin :) Mietimme juuri Kammenpyörittäjän kanssa, että pitäisi mennä se Jyväskylä-menu syömään.

   Poista
 3. Luimupupu kiittää terveisistä, kaipaa myös hyvää ja kivaa ravintolaa kotikaupunkiin ja ihmettelee, että mikä se lumiaura on, ei sellaista täällä ole tänään näkynyt. Kyllähän se lumi tallaantuu jalkojen ja autojen alla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me mennään ensi viikonloppuna Figaroon, muistaakseni viinibaarin puolelle, toivon, että kokemus on edelliskertaa parempi, jolloin saimme illan viimeiset kuivahtaneet palaset tapaslautasellemme.

   Poista
  2. Kävimme Figarossa ruokapuolella vuosi sitten. Pääosin kaikki oli ok mutta jotenkin hämmentävä fiilis silti jäi. Ravintola esim. mainosti leipovansa leivän itse mutta selkeää raakapakastetta siellä tarjottiin - leipominen=paistaminen?

   Poista
  3. Sama huomio ja myös lounasaikaan tarjottavat lohkoperunat olivat pakasteita, vähän masentavaa. Nyt mennään työporukan kanssa ja toivon, että kokemus on positiivinen.

   Poista
 4. Minilomat piristävät aina kummasti! Nuo menut ovat myös kivoja ja varsinkin silloin, kun ne ovat huolella suunniteltuja ja valmistettuja :)

  VastaaPoista
 5. Näin on! Tänä vuonna me ollaankin oikein kunnostauduttu ulkona syömisessä:)

  VastaaPoista
 6. Yritän täällä toipua viikonlopusta. Hienoa oli kun kävitte, vaikka messujen tunnelma olis vähän ehkä kohonnutkin jos olis ollut enempi porukkaa. Juurella-illan tunnelmata ei taas uupunut mitään, paitsi loppuakohti kkiihtyvä kellon seuranta, kun lapsenvahti piti päästää pois. IsoHoolta terveisiä, että olisi halunnut kutsua teidät vielä yömyssylle, mutta ei uskaltanut, kosk a tiesi , että mä en voi valvoa koko yötä, tai silmäpussit on aamulla näytöskeittiön paistinpannulla.


  Seurasta olet oikeassa; se puoli seurueesta, jonka seurassa meidän puoli sai olla, oli ainakin todella priimaa! Nähdään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, on vieläkin iloinen mieli yhteisestä hetkestä:)

   Poista