torstai 22. toukokuuta 2014

Affogato - jäätelöistä espressoa


Italialaiset pitävät kahvista ja jäätelöstä. Nerokkaasti he yhdistävät nämä kaksi herkkua samaan lasiin ja nauttivat affogaton päiviensä virkistykseksi. Olen joskus tullut tunnustaneeksi, etten osaa vaahdottaa maitoa Andrejallamme, mutta espresson osaan tehdä ja tällä kertaa se riittää mainiosti. 

Affogato - jäätelöinen espresso kahdelle

 • 2 palloa jäätelöä
 • 2 espressoshottia
Kuopaise hyvälaatuista jäätelöä lasin pohjalle, minä käytin ruotsalaista SIA-luomuvaniljajäätelöä ja toiseen annokseen 3 Kaverin suklaajäätelöä. Laske päälle shotit hyvälaatuista espressoa, minä tein ne suoraan koneesta laseihin, ettei crema kärsisi. Nauti heti kuuman ja kylmän suloisesta sekamelskasta. Eikä ole muuten tavallisesti espressoa karsastavallekaan liian tujakkaa, jäätelö pehmentää kahvin sopivasti. 

Tänään ajetaan Girossa henkilökohtainen aika-ajo, jolla on mittaa rapiat 40 km. Alku- ja loppupisteenä viinikylät, joiden tuotteita olemme maistaneet ja maistamme taas, kun töiltä ja muilta kiireiltä ehdimme. Eilinen pitkä etappi ei muuttanut oleellisesti kokonaiskilpailun asetelmia ja Cadel Evansin tilanne on ennen aika-ajoa mitä parhain ja hänen aika-ajotaidoillaan ei liene suurta huolta sen jälkeenkäään.


6 kommenttia:

 1. No namnam, vaikuttais aika piristävälle kesäherkulle :) Nyt vaan ostamaan jäätelöä ja kokeilemaan tuliterää kahvikonetta. Kunhan eka paranen flunssasta, että edes maistan mitään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luinkin reissustanne ja että tulit kipeäksi lopuksi :( Minä alan olla terve sairastettuani kolmisen viikkoa!

   Poista
 2. Italiassa herkkuja riittää. Mulla ei ole vielä hirveä espressopuutos, Chemexillä saa kuitenkin hyvää kaffea aikaiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika-ajoa tässä katson, satoi aluksi! Ihmeen paljon sateita ollut kyllä tänä vuonna tuolla.

   Poista
  2. Sateita on riittänyt ilmeisesti koko Keski-Eurooppaan, ainakin Belgiassa ja täällä on kuulema satanut vähintään riittävästi.

   Poista
  3. Täälläkin sataa, tosin siitepölyä, ilma on ihan keltaisenaan.

   Poista