perjantai 23. toukokuuta 2014

Rosmariinisokeria ja Aperolia


Viileä drinkki on toisinaan paikallaan, etenkin kun kesä on todellakin tullut Suomeenkin. Tätä kauniinväristä greippipohjaista juomaa nautimme vapaiden kunniaksi. Mukavana lisänä siinä oli lasin reunaa kiertänyt rosmariinisokeri. Parasta tässä juomassa oli se, että sain siihen menemään tujauksen Aperolia, jota ostin keväällä, enkä sittemmin ole ehtinyt etsiä sille käyttöä. Vinkit tähän drinkkiin otin familystyle food-blogista. Jätin tällä kertaa ginin pois, sillä ohjelmassa oli vielä autoilua, mutta väriä kaunistin pienellä lorauksella Aperolia, ensi kerralla sitten giniäkin kunnolla!

Aperol-greippidrinkki rosmariinisokerilla

 • 2-3 oksaa rosmariinia neulaset riivittynä
 • 0,5 dl sokeria
 • 1 dl verigreipin mehua puristettuna
 • (giniä maun mukaan, noin puolet mehun määrästä)
 • loraus Aperolia
 • rosmariinioksa koristeeksi
 • jääpaloja
Riivi neulaset rosmariinioksista, jätä yksi oksa koristeeksi. Laita rosmariinit pieneen myllyyn, esimerkiksi pähkinöiden jauhamiseen tarkoitettuun ja lisää sokeri. Jauha tasaiseksi jauheeksi. Siitä tulee ihana tuoksu! Leikkaa greippi puoliksi ja pyöräytä lasin reunaa hedelmän pinnassa, kasta lasia rosmariinisokerissa. Purista hedelmän mehu. Laita lasiin jääpaloja, greippimehua, giniä ja lopuksi hieman Aperolia. Aseta oksa rosmariinia koristeeksi. Ilman giniäkin juoma oli hyvää. Rosmariinisokerille pitää keksiä jotain lisäkäyttöä, se oli tosi hyvää! Lisään postauksen CampaSimpukan ylälaidan CampaKimarat-välilehdelle, jonne kerään kaikki drinkkiaiheiset postauksemme.


Giron tilanteesta olemme hetken aikaa pihalla kuin karavaanarit, jollaisia olemmekin pari päivää oikeastikin. Osallistumme viikonloppuna Vaasassa Retrokilpurit-tapahtumaan, mukanamme on tarpeeksi polkupyöriä ja pieni vaunumme ja toivottavasti palaamme sunnuntaina nenänpäät aurinkoa saaneina. 


4 kommenttia:

 1. Mukavaa retropyöräilyä!

  VastaaPoista
 2. Kiitos, säätä ei ainakaan voi moittia, ellei sitten loppujen lopuksi liian lämpimäksi! Merellinen tuuli kyllä vilvoittaa:)

  VastaaPoista
 3. Ja meiltä aina loppuu Aperol, kun kaikki haluaa juoda Aperol Spritz
  http://www.aperol.com/int/en/aperol-spritz/aperol-spritz/aperol_spritz_video

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä me otetaan pullo mukaan reissuun ja käytetään sitä aperitiiveiksi :)

   Poista