perjantai 9. toukokuuta 2014

Neljännet pinkkiviikot alkavat! Arvontaa ja pastaa!


Tänään oli viimein pitkään odotettu päivä, jolloin Giro d'Italia alkoi. Tällä kertaa kilpailun ensimmäiset etapit ajetaan Pohjois-Irlannissa ja Irlannissa. Kolmen etapin jälkeen kilpailu siirtyy lepopäivän jälkeen Italiaan. Tämän vuotisessa kisassa on poikkeuksellisesti kolme lepopäivää. Minulla ei vielä ole suosikkia kisaan, sillä tavanomaiset mielikkini eivät tänä vuonna osallistu. Jussi Veikkanen lähti kisaan mukaan, häntä tietysti kannustamme. Ensimmäinen etappi on joukkueaika-ajo Belfastissa, se toimii hyvänä joukkueiden esittelynä. Lähetys etapista tulee näin melko myöhään illalla, joten lopputulosta joudumme odottamaan vielä yli tunnin. 

Tämän vuoden Italia-viikoilla aiomme erityisesti keskittyä pastaruokiin. Heti ensimmäisenä päivänä valitsin päivällisruoaksi Nigella Lawsonin uudehkosta kirjasta Nigellissima ohjeen tonnikalapastasta. Se olikin helppo ja nopea valmistaa. 

Sitruunainen tonnikalapasta

 • 200 g hyvälaatuista purkkitonnikalaa öljyssä
 • 1 sitruunan kuori raastettuna ja mehu
 • 2 kevätsipulia
 • nippu rucolaa
 • suolaa ja pippuria
 • 1 rkl valkosipulimurskaa
 • 1 tl chilihiutaleita (unohdin, hyvin alkaa taas!)
 • 1 rkl oliiviöljyä
 • 250 g spagettia
Keitä spagetti reilusti suolatussa vedessä. Pastan kypsyessä ehdit hyvin valmistella tonnikalalisäkkeen, jota ei kuumenneta erikseen. Valuta tonnikala ja pilko se suupaloihin isoon kulhoon. Lisää mukaan sitruunan kuori raastettuna ja purista mehu. Silppua kevätsipuli ja sekoita se ja valkosipulimurska tonnikalaan. Ota rucola valmiiksi odottamaan. Kun pasta on kypsää, ota talteen kauhallinen keittovettä ja valuta pasta. Sekoita kuuma pasta tonnikalaan, lisää mukaan pastavesi ja rucola. Rouhi päälle pippuria ja ripauta pinnalle suolakiteitä. Syö heti, sillä pasta jäähtyy nopeasti. Kun esikoinen saapui kotiin lomalle, laitoimme hänet heti töihin. Hän suoritti Campasimpukan kolmivuotissynttäreiden kunniaksi järjestämämme arvonnan. Koska osanottajia oli mukavan paljon, lisäsimme palkintoja. Sotilashenkilömme nosti pääpalkinnon voittajan lipun ensin, sitten kaksi lisäpalkinnon voittajaa ja vielä yhden lohdutuspalkinnon saajan. Kaiken varalta, jollen tavoittaisikaan jotakuta voittajaa, nostatimme kaksi varalappusta, joista leivotaan voittajat myöhemmin, jos tarpeen. Pääpalkintona on mainio pizzaleikkuri, joka otettiin vain kuvaussyistä pois pakkauksestaan. Meillä on omassa käytössä toinen, keltainen pyörä ja se on hämmästyttävän tukeva, vaikkei heti uskoisi. Onni suosi Reettaa! Hänelle lähti heti sähköpostia osoitetietojen vaihtamiseksi.


Lisäpalkinnoiksi varasimme Coffeasta hankkimiamme Ramlösa-suklaalakritseja, jotka ovat erityisen hyviä. Niitä lähtee kahdelle osallistujalle, kolme makua kummallekin. joonatoivonen ja h lammas olivat onnekaita tässä osastossa. Heillekin lähti tietoa jo voitosta.


Vihoviimeiseksi lohdutuspalkinnoksi Kammenpyörittäjä kaivoi Eläkeläis-varastojaan ja luovutti sieltä poroaiheisen tuotesetin, jonka hän hankki Jokisen valinnasta. Myyntipuheessa leikkuulaudan kaverina olevan veitsen luvattiin olevan oikein huono. Uskon sen pitävän paikkaansa. Tämän tähdellisen lohdutuspalkinnon voitti Marja Soppaa ja silmukoita-blogista. Onnea Marja!


4 kommenttia:

 1. Jee! Tulee todellakin tarpeeseen! Kiitos :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno juttu, sainkin jo osoitteesi ja paketti lähtee pian matkaan! Älä silti vielä laita pizzaa uuniin;)

   Poista
 2. Suurimmat suosikkipojat puuttuvat, taidan kannattaa Eddie Boasson Hagenia (vaikka taivastallissa ajaakin), Chris Ankeri Sörenseniä ja Ivan Bassoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ihan samaa mietin minäkin ja sitä, että joutuuko Marcel yksinään kirimään, onko siellä muita kirimiehiä lainkaan? Mutta niinhän se on, että kun kisa pääsee käyntiin, sitä unohtaa heidät, jotka eivät ole paikalla ja jännityksen luovat he, jotka ovat:)

   Poista