lauantai 31. toukokuuta 2014

Ylioppilaan juhlissa


Olen täti kahdelle nuorelle, sukumme kutistuvat kummankin puolella ja pojillammekin on vain kaksi serkkua. Toista heistä juhlittiin tänään, kun hän pääsi ylioppilaaksi. Minulla ei ollut osaa eikä arpaa tarjoiluihin, muuten kuin kuohuvien osalta. Hankimme riittävästi kevään hittiä, Jaume Serra Brutia. Kammenpyörittäjä laski juoman määrän oikein, joten hänet voinee nyt nimittää virallisesti juomanlaskijaksi. Juhlittavan mummi, äitini teki pohjoisen perinteisiä kahvipöydän tarjottavia, kampanisuja


Sisareni oli tehnyt ihastuttavia valkosuklaajuustokakkuja, jotka tekivät hyvin kauppansa. Minua jännitti kaverina, kun sisareni aukoi juustokakkua vuoastaan, muttei huolen häivää, kakkujen rakenne oli täsmälleen oikeanlainen.


Ennen juhlallisuuksia kävimme aivan naapurissa olevassa Hella&Herkussa, blogaanimiiteistä tutun  Annan kaupassa. Löysin taas monta tuotetta ostettavaksi, nyt on 00-jauhoja huomiseen Giron-päätöspizzaan ja pistaasitahnaa, jonka ihanuudesta olen lukenut monesta blogista. Kotimatkalla piipahdimme myös Heinolan Heilassa, josta mukaan lähti suklaata, ruisleipää, sinappia ja sahtia (joka oli pahaa! en ole sahdin ystävä).

Tämän päivän Girosta näimme vain 2,5 km lopusta, sillä eilenillalla yhteistuumin tehty ajastus ei taaskaan toiminut, murrr. Mutta se ei ole Peterin eikä Christianin vika. Nairo Quintana johtaa ja huomenna kilpailu päättyy Triesteen. 


6 kommenttia:

 1. Upeita tarjottavia pöytä täynnä! Eikös kampanisut pitäisi blogin hengessä nimetä uudelleen Campanisuiksi?

  Heila on tuttu paikka. Paljon hyviä herkkuja. Harmi vain, että Dorrit-tuotteen (http://www.dorrit.fi/) kalajalosteita sieltä ei enää saa. Niitä parempia kylmäsavukaloja ja graavikaloja ei ole nimittäin vastaan missään tullut.

  VastaaPoista
 2. Heh, näin oli tarkoitus nimetä, mutta unohdin :D Kampanisuihin liittyy perheessämme hauska anekdootti. Nuorempi poikamme pienenä tokaisi mummin luokse mennessämme, että "tekisitkö mummi taas niitä tiramisuja". Äitini vähän nielaisi, kun ei ollut koskaan tiramisua tehnyt... Mutta ajatteli, että kai sitä on kokeiltava, kun tyttärenpoika pyytää. Aika pian huomasimme, että lapsi tarkoittikin kampanisuja, helpotus oli huomattava :D :D

  Heilassa on kiva poiketa kotimatkalla, aukiolotkin ovat aika pitkät, sopivat etenkin kesäisiin reissuihin.

  VastaaPoista
 3. Postauspyyntö: Campanisut!!!

  VastaaPoista
 4. Nyt minulla onkin paljon sanottavaa ;-)

  A) Kammenpyörittäjälle soitan ennen seuraavia juhlia.
  B) Kampanisut. Äitini on pohjoisesta ja siksipä meillä oli siinä yhdessä rasiassa jääkaapissa näitä usein. Pahimpaan makean nälkään voi käydä napsimassa sakaran kerrallaan… Tulipas nostalginen olo.
  C) Annan pizzajauhoista tulee järjettömän hyvät pizzat. Juuri perjantaina vedettiin pizzaöverit laitakokin kanssa, koska tuli vaan niin hyvää. Saman puljun manitobaan olen myös ihan koukussa, Se focaccia, mikä siitä syntyy on jotain ihan käsittämätöntä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Soita pois vaan, hän kyllä laskee juomat! :D
   Minun pitää nyt etsiä esille se äidiltä 20 vuotta sitten saamani leivinliina, johon on painettu kampa- anteeksi campanisujen ohje ja ensimmäistä kertaa elämässäni kokeilla niiden leipomista.
   Minulla on postaus tekeillä, jonka vuoksi blogissasi on vierailupiikki Campasimpukasta päin, tänään övereillään täälläkin ja nimenomaan Annan kaupan jauhojen avulla! Itseasiassa ihan kohta käyn tekemään taikinaa.

   Poista