perjantai 30. toukokuuta 2014

Grappatessa roiskuu!


Grappa on tuhtia tavaraa, se on viinintekemisestä jääneestä mäskistä tislattua vahvaa alkoholia, jonka ei ole vielä koskaan maistanut hyvältä suussani. Eipä noita kokeilujakaan turhan monta ole. Tulin kurkistaneeksi mitä foodgawker sanoo grappasta ja olihan siellä ohjetta jos jonkinlaista, johon tätä viinaa käytetään. Mielenkiintoisin oli aivan Giro d'Italiaa varten Wonderland Kitchen-blogissa kehitelty cocktail. Tuotahan ei millään voinut vastustaa, vaikka sitten olemmekin grappapullon kanssa helteessä, että mitä sille sen jälkeen tehdään. 

Vaaleanpunainen cocktail Giron kunniaksi

 • 1,5 oz (1 oz= 0.29 dl) grappaa
 • 0,5 oz kuivaa vermuttia
 • 0,5 oz sitruunamehua
 • 0,5 oz vadelmasiirappia
 • 0,25 oz Sambucaa
 • 1 kananmunan valkuainen
Mittaa sekoitusastiaan grappa, vermutti, sitruunamehu, siirappi ja valkuainen. Ravista 7-10 sekuntia, että valkuainen emulgoituu. Lisää jäitä ja ravista kunnolla. Siivilöi juoma lasiin, jonka olet huljuttanut Sambucalla. Valkuainen nousee juoman pinnalle. Nyt pitää keksiä, mitä teemme tuolla Sambuca-pullolla... Loputon suo. Jos pitäytyisi kossussa, ongelmat eivät välttämättä olisi pienempiä, olisivatpa vain toisia.

Kokeilin drinkin tekemistä jo viime viikolla, mutta sain aikaan todella pahan makuisen litkun ja kuvastakin tuli aivan kauhea. Sen lisäksi roiskuttelin juomaa pitkin poikin. Tänään kun Giroa ajettiin Grappan maisemissa, sain Kammenpyörittäjän suostuteltua kokeilemaan cocktailin sekoittamista. Tulkkasimme yhdessä ohjetta ja mittasimme aineita. Kammenpyörittäjä onnistui paljon minua paremmin ja juoman rakenne tuli varmaankin oikeanlaiseksi. Ei siitä silti hyvää tullut. Campasimpukasta ei taida tulla Kivistön torstaidrinkeille kilpailijaa.

EDIT: Lisään postauksen CampaSimpukan ylälaidan CampaKimarat-välilehdelle, jonne kerään kaikki drinkkiaiheiset postauksemme.


Eilen katsoimme kyllä Giroa, mutta jonkunlainen laiskuus iski, enkä saanut aikaan mitään italialaista ruokaa. Tänään ajettiin henkilökohtainen aika-ajo, jossa nopein oli sievästi vaaleanpunaiseen sonnustautunut Nairo Quintana. Hän kasvatti kokonaiskilpailun johtoaan yli kolmeen minuuttiin. Toisena on Rigoberto Uran Uran. Huomenna käymme pikaisesti pääkaupungissa lakkiaisissa. Saattaa olla, ettemme ehdi Giroon paljon paneutua, saati kokkailuun. 

4 kommenttia:

 1. Mä kävin jo kertaalleen tätä kommentoimassa mobiililaitteella ja tietysti se pitkä sepustus hävisi taivaan tuuliin. Mutta sitä piti vaan, että mun on pitänyt testata tuota valkuaisen kanssa sheikkaamista, kun se vaahto on niin kivan näköinen. Niinku nyt esmes tossa teidän drinkissä, tosi kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauneutta piisasi :D Se valkuainen kyllä vaahtoutui hyvin, sitä sai lusikoitua juoman päälle nätisti.

   Poista