tiistai 27. joulukuuta 2016

Hei me kevennetään!


Edit: kaupallinen yhteistyö, Solera

Tapaninpäivänä minun jouluruokakiintiöni on yleensä jo aivan tapissa. Söimme lounaalla hernekeittoa, jossa oli postimerkin kokoinen pala kinkkua ja patruuna ilokaasua, voi miten kevyttä! Päivällisen virkaa toimitti 40 grammaa kaviaaria lisukkeineen. Tästähän ei voi muu alkaa kuin uusi kevyt elämä!

Kävimme lokakuussa ennen Alankomaiden kiertuetta Helsingin Etelärannassa Finlandia Caviarissa maistamassa erilaisia kaviaareja ja vaikka kukkaro siellä keveni melkoisesti, oli makuelämys kyllä hieno. Viime Helsingin reissulla kävimme liikkeessä ostamassa minimaaliset rasiat tuota mustaa herkkua kotiin tuotavaksi, sillä oli juuri sopivan viileä sää kylmää vaativien ruokien kuljettamiseen. 

Eilen sommittelimme ihan itse kaviaaritarjoilun ja kuittasimme sillä koko ruokailun. Juomana meillä oli Soleralta saatu Hardys Crest-kuohuviini. Mikäli sinulla sattuisi olemaan jotain kommentoimista juuri tästä juomasta, niin ole kiltti ja laita sähköposti (mielipiteet siis kiinnostavat kyllä), sillä sitä koskeva kommentti postaukseen minun pitäisi ikävä kyllä poistaa. Muuten kaikki kommentointi on enemmän kuin tervetullutta, kuten aina. 


Nyt kun lunta oli kerrankin ulkona, kaappasimme puhdasta lunta metalliseen vatiin. Minihangen päälle asettelimme neljä pientä rasiaa kaviaaria. Jokaisessa oli 10 g, asetimme purnukat vaaleammasta ja isorakenteisesta tummempaan ja pienirakenteisempaan päin. Lisäksi meillä oli keitettyjä viiriäisen munia (muistimerkiksi itselleni, että 4 minuuttia riittää mainiosti viiriäisenmunan keittämiseen ja mansikkaleikkurilla ne saa helposti ohuiksi viipaleiksi), smetanaa, hienoksi silputtua punasipulia ja minimaalinen purkki tryffelivoita Annan kaupasta. Valkoisen paahtoleivän leikkasimme reunattomiksi ja neljään pieneen palaan. 


Tälläkin kertaa pidin eniten mustimmasta ja pienirakeisimmasta kaviaarista, mutta jokainen niistä oli tietysti hyvää kuin mikä. Noista 40 grammasta lisukkeineen olisi riittänyt alkuruoaksi tai muuten vain maisteluun oikein hyvin neljälle, tai kuudellekin, jolloin hinta ei enää olisi niin kirpaiseva. Nuo neljä 10 gramman pakkausta maksoivat Finlandia Caviarissa 65 euroa. 

8 kommenttia:

 1. Upeat kuvat! Ihana kattaus, olisin jopa melkein voinut vaihtaa eilisen joululuaterian tuohon. Siis melkein ;) Olisi ehkä sittenkin pitänyt ostaa sitä tarjouksessa ollutta kaviaaria...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oli oikein hauska "päivällinen", mutta aamulla olin kyllä tavallista aikaisemmin nälkäinen :D

   Poista
 2. Mä en osaa sanoa ku että : Toppen!

  VastaaPoista
 3. Upeaa,oikeaa kaviaaria en ole pitkään nauttinut.Lähetin viime vuonna tuohon kaviaarikauppaan täkäläisen tunnetun Instagram-foodiepariskunnan,kun kysyivät Helsinki-vinkkejä minulta,ja tykkäsivät.

  VastaaPoista
 4. Wau mitkä kuvat! Juhlimme viime kesänä kaverin synttäreitä shampanja-tasting-teemalla ja jaoimme neljään pekkaan pari rasiaa tuota Nordic Royalia - aivan taivaallista jokainen pieni murunen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä mekin olimme todelle tarkkoina, ettei yksikään pallukka päässyt karkuteille. :)

   Poista