perjantai 30. joulukuuta 2016

Mediummonsteri


Katsoin jonain päivänä Sivumaun Facebook-päivitystä Food Envyn-sivulta jättimäisestä fajitasta, joka paistettiin uunissa. Siihen tuli kaikkea mitä kuvitella voi ja tuplana. Se näytti siltä, että viikon mittainen närästys on taattu, mutta joku siinä jäi kummittelemaan mieleeni. Halusin kokeilla. Aivan niin ylettömästi en laittanut täytteitä, mutta aikamoinen mättösapuska siitä kuitenkin tuli. Hävikistä herkuksi, you know. Minä nimesin aikaansaannokseni monsteriquesadillaksi, sillä muistini on huono. Onneksi se on myös lyhyt. 

Monsteriquesadilla

  • 1 paketti tortillalättyjä (minun paketissani kuusi kappaletta päivämääräuhanalaisia isoja vehnätortilloja
  • loraus oliiviöljyä
  • 2 dl pizzanpaistosta jäänyttä raakatomaattikastiketta (kiitos Annalle vinkistä)
  • 5 pientä paprikaa
  • 1,5 punasipulia
  • suuri siivu joulukinkkua (kyllä se pian on loppu)
  • 6 keväsipulia 
  • noin 20 kirsikkatomaattia
  • pizzajuustoraastepussin loppu
  • palanen comtea raastettuna
Kuumensin uunin 180 asteeseen kiertoilmalla. Leikkasin ensin sipulit ja paprikat suikaleiksi ja laitoin ne uuninkestävään vuokaan. Kaadoin päälle tomaattikastikkeen ja sekoittelin. Kastikkeessa oli jo suolaa ja pippuria. Laitoin vuoan uuniin 20 minuutiksi, sekoittelin pari kertaa. Tomaattikastike imeytyi aika hyvin sipuliin ja paprikaan. Otin vuoan pois uunista ja sekoitin mukaan kinkun paloiksi leikattuna. Puolitin kirsikkatomaatit ja leikkasin kevätsipulin paloiksi. 

Otin esille lasisen melko syvän piirakkavuoan, joka oli noin tortillan kokoinen. Öljysin vuoan pohjan. Tässä kohtaa tein väärin, olisi pitänyt ensin laittaa tortilloja reunoille niin, että yli puolet tulee reunan yli ja keskelle jää tyhjä kohta ja peittää se sitten tortillalla. Tein toisinpäin, laitoin ensin pohjalle yhden lätyn ja sen päälle ne reunuslätyt. Eipä tainnut vaikuttaa lopputulokseen. 

Seuraavaksi laitoin uunin kuumenemaan vähän lisää, nostin lämmön 200 asteeseen kiertoilmalla. Ripottelin juustoraastetta vuoan pohjalle tortilloille ja sitten levitin sille täytteen, jossa oli siis tomaattikastikkeessa sipulia, paprikaa ja kinkkua. Tomaattikastike oli imeytynyt aineksiin niin hyvin, ettei se ollut enää märkää. Pinnalle ripotin kevätsipulit, tomaatinpuolikkaat ja loput juustoraasteet ja raastoin vielä comtepalatkin päälle. Asetin viimeisen tortillan päälle ja taivutin reunat päälle. Sivelin pintaan hieman oliiviöljyä ja laitoin päälle arkin leivinpaperia. Laitoin painoksi pienen valurautapannun, sillä en halunnut yritelmäni avautuvan uunissa ja levahtavan. 

Paistoin viritystä 30 minuuttia. Kumosin sen sitten leikkuulaudan avulla ylösalaisin ja odotimme sen aikaa, ettei kielenpalaminen ollut enää vaarana. Leikkasin jättitortillan, tai miksi sitä nyt haluaakaan sanoa, paloiksi. Täytettä oli melkoisesti, vaikka käytin juustoa paljon vähemmän kuin videossa enkä laittanut ollenkaan rapeita nachoja. Ihan hauska tähdenlentoruoka!


Lisään tämän ohjeen CampaSimpukan ylälaidasta löytyvälle Tähdenlennot-välilehdelle, jonne kerään erilaisia tähderuoka- ja hävikistä herkuksi-virityksiämme. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti