torstai 8. joulukuuta 2016

Mandariiniposset


Muutama mandariini osoitti olevansa pikaista käyttöä vailla, joten käytin ne eilen jälkiruokaan. Tein helpoista helpoimman vanukkaan, possetin, jossa sitruksen ja hyydyttäjän virkaa täyttivät nahistuneet mandariinit ja puolikas sitruuna. Annoksesta tuli kaksi reilun desin annosta ja kaksi alle desin miniannosta. 

Mandariiniposset

  • kahden mandariinin ja puolikkaan sitruunan mehu puristettuna (noin 0,75 dl)
  • 2,5 dl kermaa
  • 0,75 dl sokeria
  • 1 tl vaniljajauhetta
  • granaattiomenan siemeniä ja mehua koristeluun
Purista hedelmien mehu kaatonokalliseen kannuun. Ota esille tarjoilukupit. Kuumenna kattilassa kerma, sokeri ja vaniljajauhe kiehuvaksi, sekoittele koko ajan. Keitä seosta noin viisi minuuttia ja kaada kuuma seos sitrusmehuun kannuun. Nimenomaan näin päin, ei mehua kermaan, vaan kerma mehuun. Sekoita tasaiseksi ja kaada seos annosastioihin. Peitä astiat ja jäähdytä kylmässä vähintään 4 tuntia. Tällä kertaa possetini hyytyivät erinomaisesti, edelliskerralla joko aikaa ei ollut tarpeeksi tai sitten sitrusta hyydyttämässä. Koristelin possetit granaattiomenan siemenillä ja mehutilkalla. 

2 kommenttia:

  1. Possetin hyydyttäminen on vähän herrassaan. Aina ei ilmeisesti saa tarpeeksi happoa irti. Tai sitten olen kaatanut mehun kermaan. Nimimerkillä epäonnistunut puolukkaposset

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinhän se on, ainakin kun annos on aika pieni ja melko laajapohjaisessa astiassa, hyytyminen on onnistunut paremmin. Puolukkaa en olekaan kokeillut, mitenhän karpalo toimisi?

      Poista