torstai 29. joulukuuta 2016

Välilehtiviidakko


CampaSimpukan ylälaidassa on jo melkoinen kokoelma välilehtiä, muutama uusi on putkahtanut sinne aivan äskettäin. Teen nyt pienen yhteenvedon mitä kaikkea välilehtiviidakosta onkaan löydettävissä.


Big Green Egg

Täällä on vasta muutamia postauksia, jotka kaikki käsittelevät tietysti grillausvälineistön uusimman jäsenemme, The Big Green Eggin käyttämistä. Tuo vihreä muna saapui meille kesällä 2016, kun olin jaloittelemassa Dorsetissa.  Olemme kokeilleet grillillä tietysti erilaisten lihojen valmistamista, mutta myös mm. patonkia ja pizzaa. Blogaanimiitit

Blogaanit ovat laumaeläimiä, joilla on taipumus kerääntyä samaan paikkaan, tullessaan niillä on suuret kantamukset erilaisia ruokatarvikkeita ja pois lähtiessään kaikilla on vatsat täynnä ruokaa ja silmät punaisina kaikesta nauramisesta ja itkemisestä. Tältä välilehdeltä löytyvät ne blogaanimiitit joihin CampaKeittiöstäkin on onnistuttu laumautumaan.


CampaSanasto

Tärkeää sanastoa ja tyhmimpiä möläytyksiä ruokabloggaamisen saralta. Täältä voi lukea miten sana nyhtöpossu on päässyt suustani ja mitä tarkoittaa höpöpiste tai kulatunga


Crock Pot-ohjeita

Haudutuspata on iänvanha tapa valmistaa ruokaa ja amerikkalainen Crock Pot on asunut meilläkin muutamia vuosia. Myöhemmin se on poikinut pienemmänkin padan ja toisinaan ne puhisevat vierekkäin keittiössä, kun ruoalla ei ole niin kiire, vaan huomennakin ehtii syödä. Humpat!

Emme ole koskaan pitäneet sitä salaisuutena, että olemme hyvin korkeakulttuurillisia ihmisiä. Tälle välilehdelle on koottu kaikki suosikkiorkesterimme Eläkeläisten keikkoja liippaavat postauksemme aivan ensimmäisestä koekeikasta alkaen. Tuolloin testasimme sietokykyäni ja kipukynnystäni, jotka ovat ilmeisen korkeita, sillä olen sen jälkeen käynyt lukuisilla Eläkeläisten keikoilla. Olen myös nukkunut yhden ylitse, mutta sen olen saanut jo anteeksi. EDIT

Juurakon Huldan seikkailut

Keväällä 2017 aloitin juurileivontakokeilut saatuani oman leipäjuuren What's Cooking-tapahtuman juuripajasta. Annoin juurelleni nimeksi Juurakon Hulda ja jonkun aikaa leivoin siitä innokkaasti. Sitten kesän kuluessa Hulda ikävä kyllä meni pilalle ja tällä erää kerään rohkeutta aloittaa uuden Huldan. 

Keittiöpeikot

Kukaan meistä ei ole peloton, en minäkään. Keittiöpeikot-välilehdellä kerron niistä kotikeittiön uhkakuvista, joita olen vältellyt pitkään, jopa vuosikymmeniä. Kyse voi olla jostain raaka-aineesta tai valmistusmenetelmästä. Toisinaan keittiöpeikko kaatuu kertarysäyksellä, välillä se vaatii useampia ottoja, joitakin en koskaan saa kiinni. Lue lisää!


Miksi bloggaamme?

Tämä on tietysti CampaSimpukan ensimmäinen ja oli pitkään ainoa välilehti, jossa aivan alussa kerroin mitä ihmettä yritämme tehdä. Olen välillä muistanut päivittää sitä hieman, olen miettinyt sen poistamistakin. Se on kuitenkin välilehdistä useimmin avattu, joten kai siis vielä on joku blogiin eksynyt, joka ei tiedä, mitä ihmettä me yritämme tehdä?Painekattila-kokkailua

Pari vuotta sitten päätin kaataa yhden keittiöpeikoistani, painekattilalla ruoan valmistamisen. Pelkäsin ostaakin kattilan, saati sitten käyttää sitä. Ensimmäisellä kerralla olin niinkin rohkea, että keitin kattilalla litran vettä ja olin jo lannistua siihenkin. Sittemmin olen rohkaistunut, eikä höyrypannu ole enää keittiöpeikko. Pannukakut

Kun hätä on suuri, on avun oltava lähellä. Tältä välilehdeltä löytyvät kaikki CampaSimpukassa tehdyt pannukakut. Muutama vohveli on päässyt myös livahtamaan joukkoon, mutta me emme olekaan kovin tarkkoja tyyppejä. Kurkkaa, jos tarvitse pannukakkuinspiraatiota. Olen myös tunnustanut, mikäli kokeilemani pannukakut eivät olleet kovin hyviä, sillä se on minusta vain reilua.Poissa kotoa

Tämän linkin takaa löytyvät kaikki reissumme blogaaniajalta, eli vuoden 2011 toukokuusta alkaen. Lista on tuhottoman pitkä, sillä olemme olleet poissa kotoa näköjään melko paljon. Lista on sommiteltu aakkosjärjestykseen maittain ja jokaisen listan ylimpänä on kyseisen maan uusin reissupostaus. Myös useamman maan kiertueille on oma listansa. Kotimaan reissuja olen lisännyt sille sen mukaan, miten niissä on jotain uutta kerrottavaa. Jokaista Helsingin-reissua, jolla olemme käyneet ravintolassa, nukkuneet hotellissa ja kolunneet museoita (koska Museokortti tykkää että sitä käytetään) en ole enää lisännyt listaan.
Sifoni-ohjeet

Olen niitä naisia, jotka eivät suutu saadessaan paistinpannun tai yleiskoneen lahjaksi, päinvastoin. Ilahduin myös kovasti joulun 2016 lahjastani, sifonista. Perustin sille heti oman välilehden, jolle kerään ilokaasuhuuruisia vaahtokokeiluja tästedes! Älkää peljästykö, ilokaasu menee suoraan tiiviiseen pulloon, en minä sitä muuten hörsi nenääni. 


Sous vide

Joulun 2015 hittilahja tässä taloudessa oli Sansaire Sous Vide-tötterö, jonka luimupupu nimeni oitis laavalampuksi. Innostuin laitteesta niin paljon, että sitä on kokeiltu yhteen jos toiseenkin ruokalajiin. Kokeilut löytyvät tämän linkin takaa. Muutama täysin flopannut on jäänyt postaamatta, mutta aion kokeilla niitäkin juttuja uudelleen. Olen myös sitä mieltä, että toinen laavalamppu olisi paikallaan, sillä vihannekset ja lihat täytyy valmistaa niin eri lämpötiloissa, ettei se yhdellä laitteella onnistu. 


EDIT:

#suurikeittokirjahaaste


CampaKeittiössä on ollut kesästä 2017 menossa haastesarja, jonka Minna ku ite tekee-blogista aloitti. Haasteessa pyritään kokkaamaan jotain jokaisesta oman keittokirjahyllyn kirjasta. Tällä haasteella ei ole takarajaa, eikä oikein voisi ollakaan. Se voi jopa olla jonkunlainen ikiliikkuja, sillä en näe sellaisen päivän lähestyvän, ettei meille ilmestyisi uusia keittokirjoja.


Tähdenlennot

Uusimpia välilehtiä, mutta sisällöltään suurimpia on tämä Tähdenlennot-sivu. Sinne keräsin kaikki tähderuokapostaukset, ne mitä ameriikaksi sanotaan left overseiksi. Jouluntienoo on tähderuokien kulta-aikaa. Nimi tähdenlento on kummipoikani keksintö kauan kauan sitten, hänen runollinen sielunsa oli sitä mieltä, että se kuulostaa paremmalta kuin jämäruoka. Poika oli oikeassa. 


Valmiissa pöydissä

Yksi CampaSimpukan pisimpään olemassa olleista sivuista on tämä Valmiissa pöydissä. Olen kerännyt sinne ravintola-aiheisia postauksiamme usean vuoden ajan. Postaukset ovat ravintolan nimen mukaan aakkostettuina ja erikseen on ilmoitettu, mikäli olemme olleet syömässä kutsuttuina (lue: ei omaan piikkiin). Samoin *-merkillä on ilmaistu, mikäli ravintolalla on ollut Michelin-tähtiä siellä käyntimme aikaan. Näitä kokemuksia meillä ei ole montaa, mutta onhan niillä elvisteltävä. Emme halua kirjoittaa ravintola-arvosteluita, vaan kirjoitamme ravintolakokemuksistamme. Keskimäärin olemme kertoneet myös ravintolaruokailumme hinnan, muistiinpanoksi itsellemme ja tiedoksi noin ylipäätään mitä ateria on tullut maksamaan. Tässä ei ole kyse elvistelystä, vaan puhtaasti tietopuolen asiasta, sillä ravintola-aterian hinta on kuitenkin oleellinen asia. 


Mikäli keksin vielä lisää välilehtiä CampaSimpukkaan, lisään ne tähän koostepostaukseen myöhemmin EDIT-merkinnällä koristettuna. Mikäli kiinnostutte vilkaisemaan välilehtien sisältöä ja huomaatte jonkun linkityksen johtavan väärään postaukseen, olisin iloinen vinkistä. Satojen linkitysten viidakossa on voinut sattua lipsahduksia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti