lauantai 14. tammikuuta 2017

Italialainen ravintola - Bocca Tallinnassa


Olemme pari kertaa yrittäneet syödä Helsingissä perusteellisen italialaisesti, mutta emme ole oikein onnistuneet. Vuoden vaihteen Viron matkalle olin varannut pöydän tietojeni mukaan pätevään italialaista ruokaa tekevään Boccaan Tallinnassa. Meillä oli kaksi iltaa syötävänä, joten varasin Boccan ensimmäiselle illalle ja toiselle takuuvarman Tuljakin. Järjestys oli justiinsa oikea. 

Käytyämme Saarenmaalla palasimme mantereelle ja Tallinnaan. Majoituimme meille uuteen Park Inn by Radisson-hotelliin aivan keskustassa. Hotellin ympärillä tehdään rankkoja rakennustöitä monella suunnalla, joten se ei ole juuri nyt kaikkein hiljaisin mesta nukkua ja auton paikoitus on syytä hoitaa etäämpänä. Kympin lisähinnalla upgreidasin vastaanotossa huonetta pykälää isommaksi. En sitten tiedä kuinka mahdottoman pieni se standard-huone olisi ollut, ei tuo parempikaan kovin laaja ollut. Iltasella kävelimme tuiskussa ja tuulessa muutaman korttelin matkan Boccaan. Siellä oli vasta muutama asiakas ennen meitä, olihan kellokin vasta seitsemän. Päivemmällä olin kurkannut ravintolan sivuja ja siellä sanottiin, että on täyttä. Ehkä se tarkoittikin sitä, ettei nettivarauksia oteta enää vastaan, vaan täytyy soittaa. Täynnä ravintola ei todellakaan ollut koko iltana. 

Vaikkei Bocca aivan valtavan suurta vaikutusta tehnyt, ei ollut edes punaruutuisia liinoja, niin olipa se kuitenkin italialaisempi ravintola kuin muutamat edelliset yritelmämme. Söimme katkarapuja, mozzarellaa, mustaa pastaa ja ravioleja, juustokakkua ja zabaglionea. Kokonaisuus oli ihan kiva ja tarjoilu oli ystävällistä ja huomaavaista, mitään ei tarvinnut odotella liiaksi, eikä meitä hoputettu. Bocca oli ihan ok Tallinnan ravintolamaailmassa, siellä syömisestä on nyt kymmenkunta päivää, enkä muista enää paljonko se maksoi. Eli ei varmaan ollut liian paljon, sellainen jäisi mieleen. Ravintolassa oli niin pimeää, ettei kuvista ole julkaistaviksi yhtä lukuunottamatta, koska ne eivät tekisi annoksille oikeutta missään määrin. Eikä bowl of pasta nyt kovin kummoiselta näytäkään. Lisään postauksen CampaSimpukan ylälaidasta löytyvälle Valmiissa pöydissä-välilehdelle, jonne kerään ravintola-aiheisia postauksiamme.

2 kommenttia:

 1. Finedininglovers kirjoitti eilen, että Baltian maat ovat kypsiä Michelinille.
  KLIK

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noa tuli mullekin heti mieleen eikä Ö ole kaukana takana.

   Poista