perjantai 27. tammikuuta 2017

Ylihidasta lammasta


Laitoin jo eilen illalla haudutuspataan lampaanpaistin. Se vaati hieman trimmaamista, rasvoja täytyi poistaa ja pikkuisen piti luutakin sahata, että palanen mahtui haudutuspataan. 

Lampaanpaistia haudutuspadassa

  • 2,5 kg luullinen pala lampaanpaistia (ennen rasvojen renssaamista ja luun katkaisua)
  • 3 dl punaviiniä
  • 2 porkkanaa
  • 6 pientä sipulia
  • suolaa ja pippuria
  • 4 laakerinlehteä
  • vettä
Trimmasin sulatetun lampaanpaistin rasvoja vähemmäksi ja kokeilin sovittaa paistia haudutuspataan, mutta eihän se mahtunut. Luu oli liian pitkä. Kun Antti tuli kotiin illalla haettuaan Opiskelijan kotiin Alankomaiden reissulta, pyysin häntä sahaamaan paistin luuta lyhemmäksi. Lihansahaamiseen varatulla sahalla lähti sitten palanen luuta ja jopa mahtui pala pataan. Laitoin ensin padan pohjalle kuoritut sipulit ja porkkanat. Hieroin paistin pintaan suolaa ja pippuria ja nostin paistin pataan. Lisäsin mukaan laakerinlehdet ja liemeksi viiniä ja vettä sen verran, että paistin oli puoliksi liemessä. 

Laitoin Crock Pot-padan low-asetuksella 10 tunniksi töihin illalla ennen kuin menin nukkumaan. Aamulla lähdin töihin. Paisti näytti siinä vaiheessa ihan mukavalta, muttei valmiilta. Antti käänsi paistin kylkeä aamupäivän sähkökatkon jälkeen ja laittoi edelleen padan ajastusta low-asetuksella siihen asti, että olin palannut töistä. Pata oli hommissa kaikkiaan 16 tuntia. Liemen siivilöimme ja pakastimme myöhempää käyttöä varten.

Aterialle keitimme tummaa riisiä ja asettelimme lautasille hieman salaattia ja tomaattia, riivimme ylikypsästä paistista nyhtöpaloja riisin kaveriksi. Liha oli todella hyvää, loput kauhoin rasiaan riisin ja liemen kanssa huomenna syötäväksi. 

Lisään tämän postauksen CampaSimpukan ylälaidan Crock-Pot-välilehdelle, jonne kerään kaikki haudutuspata-aiheiset postauksemme.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti