keskiviikko 18. tammikuuta 2017

Kotikylän ravintolassa


Käväisimme eräänä päivänä Jyväskylässä ravintolassa, sillä kotikaupunginkin ravintoloita pitää kannattaa. Valitsimme kohteeksi monelta kerralta tutun Harmoonin, sillä siellä rahaa ei mene ihan kamalan paljon ja ruoka on joka kertaa ollut hyvää, joillakin kerroilla erinomaistakin. 

Päädyimme tilaamaan nyt tarjolla olevan venäläisen menun, minä olen syönyt sen jokaisena kertana, kun Harmooni on ollut tammikuussa olemassa. 

Ensin saimme pikkuruisen moikkauksen keittiöstä, purnukassa oli jonkunlainen majoneesitipla, tomaattikastiketta ja maukasta chorizoa. 

Alkuruokana oli perunablini, kuten aiempinakin kerroilla. Nyt kahden pienen sijaan oli suuren blinin puolikas. Lisäkkeet olivat aika tavanomaiset, mutta maistuvat.

Olin lukenut, että menun tilanneet saavat myös valikoiman Harmoonin leipiä, ne meidän piti erikseen pyytää, mutta saimme ne toki pyynnöstä. Leipien kanssa oli hyvää aurinkokuivatulla tomaatilla maustettua vaahdotettua voita.


Väliruokana oli todella pieni tartar, joka oli vasikan lihaa. Annoksen pienuus ei haitannut, sillä pääruoka oli suuri. 

Pääruoka oli villisikaa, joka oli nyhtömäisen mureaa. Sitä oli melkoinen kimpale lautasella ja lisäkkeinä paahdettua lanttua, ellen aivan väärin muista ja hyvin jännän makuinen lisäke, jossa oli pinaattia ja sieniä.

Jälkiruoka oli pavlova ja viikunasorbettia. 

Venäläinen menu maksoi 54 euroa ja sille soviteltu juomapaketti oli 32 euron hintainen. Näin ollen lasku teki kahdelta 172 euroa. Bliniä lukuunottamatta menun venäläisyys ei kauheasti tullut esille, mutta annokset olivat kyllä ihan kivoja. 


Olen iloinen, että Jyväskylässä on olemassa Harmoonin kaltainen mutkaton ravintola, jossa saa kuitenkin makujen puolesta teknisesti hyvää ruokaa, toisinaan ulkonäkö on hieman vaatimaton. Listat vaihtuvat riittävän usein ja melko vähissä vaihtoehdoissa on kuitenkin aina kasvisvaihtoehtokin. Viinien osalta Harmoonissa on osaamista, joka kerta olemme saaneet hyviä valintoja annostemme pareiksi. 

Lisään tämän postauksen CampaSimpukan ylälaidan Valmiissa pöydissä-välilehdelle, jonne kerään ravintola-aiheisia postauksiamme. 

2 kommenttia:

  1. Minäpä en ole venäläistä menua siellä vielä syönytkään. Totta puhut: bliniä lukuunottamatta tuo ei kauhean venäläiseltä vaikuttanut, mutta tokkopa se haittaisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei haitannut :D En ole ihan varma, mutta luulisin, että aikaisempina kertoina ruokalajeja on ollut yksi enemmän.

      Poista