sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Uusintayritys - hedelmämousse


Eilisessä postauksessa kerroin mansikkamoussesta, jonka kanssa töpelöin urakalla. Tuhlasin kaasupatruunoita ja tukin sifonin suuttimen. Virheet jäivät harmittamaan sen verran, että kokeilin uudelleen, joskin käytin tällä kertaa hedelmiä. Ne kun olivat jo käyttöä vailla. 

Nektariini-persimonimousse

 • 200 g hedelmäpyrettä (6 pientä nektariinia ja 1 persimoni)
 • 200 g rahkaa
 • 1 dl kermaa
 • 2 rkl sokeria
 • ripaus vaniljajauhetta
 • 1 ilokaasupatruuna
Puolitin 6 pienehköä nektariinia, otin niistä kivet pois ja kuorin yhden persimonin. Laitoin hedelmät blenderiin ja suurruuttelin, kunnes seos oli tasaista. Nektariinien kuori oli aivan pieninä hituleina. Siivilöin massan ja siihen jäi jonkun verran kuorenpalasia. Mittasin 200 grammaa hedelmämassaa kulhoon, lisäsin mukaan rahkan, kerman ja vaniljan. Vispilöin seoksen tasaiseksi ja maustoin sokerilla. Siivilöin tämänkin vielä tiheän siivilän läpi ja siihen jäi saaliiksi lisää kuorenpaloja. 

Kaadoin massan puolen litran sifoniin ja päästin pulloon ilokaasua patruunallisen. Ravistin pulloa rivakasti kymmenkunta kertaa ja laitoin pullon jääkaappiin kyljelleen. Jälkiruoka-aikaan pursotin moussea cortadolaseihin ja nyt sifoni toimi oikein hyvin. Vaahdosta tuli tanakkaa, mutta hyvin kevyttä ja sileää. Makeuttakin oli sopivasti. Tästä määrästä tuli hyvinkin 4-6 pientä annosta. Olen jo aika varma, että tarvitsen 0,25 litran sifonin, jolla saisin meille kahdelle sopivia kerta-annoksia. 


Lisään tämän postauksen CampaSimpukan ylälaidasta löytyvälle Sifoni-välilehdelle, jonne kerään kaikki sifoniseikkailuni.

8 kommenttia:

 1. Näyttääkin niin hyvältä että tekee kauheasti mieli sifonia;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun pitää hankkia lisää kaasupatruunoita, kun olen törmännyt muutaman ja löytänyt oikeinkin monta, puolet saamistani jo käytetty :D

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kun vaan lakkaisin tärväämästä kaasupatruunoita :D

   Poista
  2. Näin eilen Kölner Kochhausissa noita vekottimia.

   Poista
  3. Nyt on vähän ongelma, mistä saan lisää panoksia, kun niitä ei lähetetä ymmärrettävästi lentopostissa ja Suomessa ei ole oikein saatavuutta.

   Poista
 3. Voiko sifonin vain täyttää puolilleen ja tehdä tarpeellisen määrän vaahtoa? Sifonin osto suunnitelmissa ja koon valinta tuottaa ongelmia. Usein varmaankin pieni riittäisi, mutta entä kun tulee vieraita...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen minä tehnyt puolen litran pullolla pienempiäkin eriä, se yksi panoshan siihen aina menee, muttei se ole koskaan ollut liikaa, joskushan laitetaan kaksikin panosta peräkkäin, jos tarvitaan oikein tanakkaa vaahtoa. :)

   Poista