torstai 9. marraskuuta 2017

Ei se nyt ota jos ei annakaan – oliivien marinointia


Ostimme taannoin ison vakuumipaketin mustia oliiveja reissusta ja joka päivä haaveilin niiden syömisestä, kuvittelin mielessäni kuinka makoisia ne olisivat ja kuinka ne hupenisivat purkista aivan itsestään. Nepä olivatkin kuivia, mauttomia ja niiden kivi oli kiinni tiukassa kuin kaurapuuro laattalattiassa (flashback vauva-ajoilta). Luultavasti paketissa luki portugaliksi, että älä tampio osta näitä, jollet osaa marinoida oliiveja, nämä pitää MARINOIDA. Nyt muistin, että ne mauttomat, kovat, tylsät pallerot ovat yhä purkissa jääkaapissa ja ajattelin kokeilla, josko osaan sittenkin marinoida oliiveja. Vinkkejä katsastin täältä, monen vuoden takaisesta postauksesta

Marinoidut mustat oliivit

  • 250 g mustia, kivellisiä oliiveja 
  • 0,75 dl oliiviöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä kuorittuina ja litistettyinä
  • tuoretta timjamia
  • tuoretta rosmariinia
  • ohuita kuorenpalasuikaleita appelsiinista, sitruunasta ja limestä
  • 1 rkl ouzoa
Huuhtelin oliivit ja jätin ne siivilään valumaan. Kuumensin pannulla öljyä miedolla lämmöllä ja lisäsin öljyyn yrtit, valkosipulin ja sitruksien kuoret. Lämmitin niitä kaikkia pannulla hetkisen aikaa ja nuuhkin ihanaa tuoksua. Lorautin mukaan alkuperäisohjeessa olleen Pastiksen sijaan ouzoa, sitä kun sattui olemaan. Lopuksi kaadoin oliivit pannulle ja lämmitin niitäkin muutaman minuutin pannua ravistellen. Kumosin koko satsin hillosuppilon kautta desinfioituun, tiiviisti suljettavaan lasipurkkiin ja jätin purkin jäähtymään ensin huoneenlämpöön ja siitä sitten jääkaappiin. Muutaman päivän päästä, tai ehkä viikon, voin maistella miten sen kanssa on, osaako tampio marinoida oliiveja. 

2 kommenttia:

  1. Hyvä tietää, jos meidän oliivipuu vaikka suostuisi ensi vuonna tekemään taas kolme oliivia.

    VastaaPoista
  2. Siinähän olisi jo yksi kummallekin ja vielä yksi vieraallekin! :D

    VastaaPoista