lauantai 11. marraskuuta 2017

Nyt on yksinkertaista

Luin tällä viikolla kahdesta blogista sellaisia juttuja, että niitä piti päästä kokeilemaan, ajattelinpa vielä laittaa ne samalle lautaselle ja toteuttaa Hannelen kanssa tuumimaamme hyvän ruokareseptin määritelmää, alle kymmenen ainetta, parempi jos vain viisi. Kyse oli Vaimomatskuu-blogin halloumiranskalaisista ja Punavuorigourmetin tomaattisipseista.

Halloumi-tomaattipasta yhdelle ahneelle tai kahdelle kohtuulliselle

  • pieni nippu spagettia tai noin 80-100 g jotain muuta pastaa
  • hyvin suolattua vettä pastan keittämiseen
  • puoli palikkaa halloumia
  • 3 rkl ruisjauhoja
  • 2 tomaattia
  • oliiviöljyä
  • pippuria
  • basilikaa
Tein ensin Anikon neuvoin tomaattisipsejä. Kuumensin uunin 130 asteeseen kiertoilmalla (ilman sitä 150 asteeseen). Leikkasin tomaatit oikein ohuiksi siivuiksi, vähän paksummatkin olisivat varmaan olleet ok. Levitin siivut leivinpaperille niin, etteivät ne koskeneet toisiaan ja paistoin niitä noin 45 minuuttia puulusikka uuninluukun välissä. Tuoksu oli muuten aivan tolkuttoman hyvä. Koska olin leikannut siivut aivan läpikuultavan ohkaisiksi, niissä alkoi olla jo joissakin vähän tummanpuhuvaa reunoilla, joten otin ne pois uunista ja irrottelin lastalla ja jätin jäähtymään. Paksumpia siivuja olisi varmaan saanutkin paahtaa puolitoista tuntia. 

Laitoin pastaveden  kiehumaan ja suolasin sen hevisti. Keitin pastan ohjeen mukaan ja sillä välin leikkasin paperilla kuivaamani halloumin kuutioiksi, noin kahden sokeripalan kokoisiksi, en ranskalaisten muotoon kuten Vaimomatskussa. Pyörittelin kuutiot ruisjauhoissa ja paistoin ne oliiviöljyssä jokapuolelta kauniin ruskeiksi. Öljyä sai olla pannulla ihan kunnon kerros. Paloja saaiaika ahkerasti käännellä, että ne eivät ehtisi palaa joltain kantiltaan muita käännellessäni. 

Nostin palat talouspaperin päälle kuivahtamaan ja kaadoin pois melkein kaiken oliiviöljyn pannulta. Kalastin sopivasti kypsän pastan pannulle ja pyöräytin sitä hieman jäljelle jääneessä öljyssä, lisäsin pannulle rapeat halloumipalat ja tomaattisipsit, maustoin pippurilla ja tuoreella basilikalla. Ei kannata laittaa yhtään suolaa, sillä pastan on keitetty suolaisessa vedessä ja halloumissa on suolaa vaikka myymään alkaisi. 

Tomaatti ja halloumi sopivat yhteen todella hyvin ja aivan yksinkertainen ateria oli kymmenessä minuutissa valmis. Ihan kaikkea en jaksanut syödä, vaikka kuinka teki mieleni. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti