sunnuntai 19. marraskuuta 2017

Hirveää salaattia

No ei sentään ollut hirveää salaattia, vaan salaattia ja hirveä. Perjantain päivälliseltä jäi hyvää hirven ulkofilettä ja tänään se pääsi salaatin kanssa samalle vadille. Ei hullumpi tähdenlento.

Paistisalaatti hirven ulkofileestä

  • muutama viipale hirven ulkofilettä
  • 4 perunaa
  • 10-12 pikkuista ruusikaalia
  • nokare voita paistamiseen
  • 2 kananmunaa
  • pätkä kurkkua
  • pieniä erivärisiä tomaatteja
  • timjamia
  • suolaa ja pippuria
  • parmesania ohuina lastuina
  • salaatinlehtiä
  • rucolaa
  • viinisuolaheinää
Höyrytä perunat ja leikkaa ne kuumina lohkoihin. Keitä kananmunat ja leikkaa nekin lohkoiksi. Halkaise ruusikaalit. Sulata kahdella pannulla nokareet voita ja paista toisella perunat jokapuoleltaan rapeiksi, mausta suolalla ja pippurilla. Käytä ruusukaalipuolikkaat toisella pannulla niin, että ne saavat kauniin paistopinnan, mutta eivät kypsy ihan kokonaan. Tai tee paistohommat peräkkäin samalla pannulla, se säästää tiskiä. 

Asettele laakealle vadille ensin salaatinlehtiä, rucolaa ja viinisuolaheinää. Sommittele mukaan tomaatteja, kurkkua viipaleina, kananmunalohkoja ja paistetut perunat ja ruusukaalit. Päällimmäiseksi nosta hirviviipaleet ja veistä parmesanista läpinäkyvän ohuita lastuja. Ripottele mukaan karpaloita ja tuoretta timjamia, kierrä myllystä hieman suolaa ja pippuria. 


Lisään tämän postauksen CampaSimpukan yläreunan Tähdenlennot-välilehdelle, jonne kerään kaikki hävikinvähennysaiheiset postauksemme.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti