lauantai 4. marraskuuta 2017

Ilokaasukeittoa maa-artisokasta

Tänään aloitimme päivällisen sametinpehmeällä maa-artisokkakeitolla. Valmistin sen todella yksinkertaisesti, eikä ainesluettelokaan ole kovin pitkä. Juttelimme Hannelen kanssa tässä yksi päivä siitä, miten hyvässä ruoassa ei usein ole pitkä ainesluettelo, alle kymmenen on hyvä, mutta viisi on vielä parempi!

Maa-artisokkakeitto neljälle

  • 100 g kuorittua maa-artisokkaa
  • 1 dl kermaa
  • 50 g voita
  • 2 dl maa-artisokkien keittovettä
  • suolaa ja pippuria
  • koristeluun timjamia ja talouden parasta oliiviöljyä
  • 1 ilokaasupatruuna
Kuori maa-artisokat ja leikkaa ne muutamaan palaan. Keitä palat kypsiksi, se ei vie kauan, älä keitä niitä mössöksi. (ei meinannut minulle käydä niin, ei toki) Laita kypsät maa-artisokat ja hieman keittolientä blenderin kannuun ja aja tasaiseksi massaksi. Lisää mukaan voi ja kerma (älä ajattele verisuoniasi tänään, ajattele huomenna kuten Scarlett O'Hara), suolaa ja pippuria. Surruuttele lisää kunnes kannussa on sopiva keitto. Lisää hieman keittolientä, että saat kaikkiaan 4 dl keittoa. Sekoita vielä tasaiseksi. Siivilöi ultratiheän siivilän läpi puolen litran sifonipulloon. Laita tiiviste huolellisesti paikalleen ja kierrä kansi kiinni. Laita pullon kanteen keittosuulake ja ilokaasupatruuna kahvaan. Kun kaasu karkaa pulloon, ravista pulloa kymmenkunta kertaa kunnolla ja pidä pullo vesihauteessa, jos et tarjoile keittoa heti. Ruoka-aikaan pursota keittoa pullosta kulhoon ja koristele timjamilla ja oliiviöljyllä. Superhyvää ja uskallan sanoa, hienostunutta keittoa. Määrä olisi riittänyt hyvin neljälle, me kietaisimme kitusiimme kaksi pientä kulhollista. 

Lisään postauksen CampaSimpukan ylälaidan Sifoni-välilehdelle, jonne kerään kaikki ilokaasuiset postauksemme. 


2 kommenttia:

  1. Maa-artisokkakeitto on kyllä yksi parhaista sosekeitoista - ja ilokaasua sen päälle riittää :) :) Eräs ihminen kertoi ensi kertaa maa-artisokkia syötyään ihmetelleensä, että olikohan niissä jotain vikaa, kun pörinää riitti ja riitti ja riitti. Sittemmin on huomannut hän, että kuuluu perusominaisuuksiin :)

    VastaaPoista