keskiviikko 15. marraskuuta 2017

Kaakaoinen mustikkakakku siitä mitä kaapeista löytyi


Töissä oli hiljaisempi vuoro, joten minulla oli aikaa katsastaa kaapit, löytyisikö jotain mistä voisi tehdä kahville kaveria. Ja löytyihän sieltä. Käytin taikinan ohjeena jotain muinaista omenapiirakan pohjaa, jota hieman muuntelin. 

Tumma mustikkakakku

  • 250 g pakastemustikoita (vähän jäähileisiä, joten ei enää sellaisenaan syötäviä)
  • 4 kananmunaa
  • 2,5 dl sokeria
  • 150 g sulatettua voita
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl kaakaota
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 dl kreikkalaista jogurttia (tai maitoa tai piimää)
Kuumenna uuni 200 asteeseen ja laita suurehkoon vuokaan leivinpaperia. Sulata voi ja jätä se jäähtymään. Mittaa kulhoon sokeri ja lisää mukaan kananmunat ja vatkaa ne sokerin kanssa vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä vaahtoon jauhot, vaniljasokeri, kaakao, leivinjauhe ja sulatettu voi. Viimeisenä sekoita mukaan jogurtti. Kääntele paksuhkoon taikinaan mustikat ja kaavi taikina vuokaan. Paista noin 35-45 minuuttia riippuen siitä, minkä kokoinen vuokasi on ja sitä myöten kuinka korkea kakusta tulee. Kun tikku on pistoksen jäljistä puhdas, on kakku kypsä. Töissä käytän aina raakaa spagettia, kun siellä ei ole kakkutikkua tallella enää. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti