lauantai 18. marraskuuta 2017

Lihapullakeitto


Puolessa tunnissa saa hyvin keiton alulle, kunhan kuorii ja pilkkoo rivakasti. Minestronea mukaileva soppa valmistui työporukan syötäväksi, jäipä iltavuorolaisillekin. 

Lihapullakeitto noin kuudelle

  • 500 g naudan jauhelihaa
  • 1,25 litraa vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 4 perunaa
  • 6 porkkanaa
  • 4 tomaattia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • tomaattipyrettä
  • nippu kevätsipulia
  • 1 kesäkurpitsa
  • 150 g pastaa
  • nippu lehtikaalia
  • tuoretta timjamia ja persiljaa
  • suolaa ja pippuria
  • pizzamaustetta (jotain kuivia yrttejä oleva purnukka työpaikan maustekaapissa)
Laitoin vettä kiehumaan ja mukaan kasvisliemikuution. Kuorin perunat ja porkkanat ja leikkelin ne pieniksi kuutioiksi, kesäkurren ohuiksi viipaleiksi. Tomaatit pilkoin isohkoiksi paloiksi ja laitoin kuumalle pannulle oliiviöljytilkan kanssa. En oikein tiedä miksi niin tein, mutta kumminkin tein. Annoin tomaattien hieman kypsyä pannulla ennen kuin nakkasin ne kattilaan muiden kasvisten  ja tomaattipyreen kanssa. 

Sekoitin kulhossa jauhelihaan suolaa, pippuria ja pizzamaustetta. Pyöritin jauhelihan pieniksi lihapulliksi ja paistoin yhden tarkistaakseni maun. Se oli ihan ok, joten paistoin nopsasti kaikki pullat ja lisäsin ne keittokattilaan. Silppusin lehtikaalin, timjamin ja persiljan ja sekoitin ne keittoon. Kaadoin mukaan pastaa ja lisäsin hieman vettä, pari desiä ehkä. Jätin keiton poreilemaan lempeästi noin puoleksi tunniksi. Sitten olikin jo lounasaika. 

2 kommenttia:

  1. Tämä ohje menee korvan taakse, näyttää ihanalta ja kauniin väriseltä! Minäkin kypsentäisin hetken tomaattia pannulla, tiivistäisin vähän tomaatin makua.

    VastaaPoista