tiistai 7. marraskuuta 2017

Pelkkää kalaa

Välillä CampaKeittiössä menee ihan pieleen. Näin kävi perjantaina, kun minun piti valmistaa tomaattista lohta ja sille lisäkkeeksi gnoccheja. Löysin nimittäin pakastimesta pussillisen keittovalmiita gnoccheja ja ajattelin pakastimen vajennusmielessä käyttää ne pois. Olen ennenkin keittänyt ja sitten paistanut raakoina pakastettuja gnoccheja, mutta tällä kertaa se ei onnistunut ollenkaan. Ne hajosivat jo keittäessä melkein kokonaan ja pannulle kalastettuina niistä tuli vastenmielinen mössö, joka päätyi kompostiin. Niinpä meillä oli pääruokana vain lohta. Eikä onneksi ollut ruokavieraita. Alkuruoka sen sijaan onnistui hyvin, siitä pidimme kumpikin.

Lohta aurinkokuivatuilla tomaateilla

  • 400 g nahatonta, ruodotonta lohta
  • nokare voita ja tilkka oliiviöljyä
  • 1 punasipuli
  • 1 suuri valkosipulinkynsi
  • 5-6 palaa aurinkokuivattua tomaattia
  • 1 dl valkoviiniä
  • 1,5 dl kermaa
  • suolaa ja pippuria
  • lehtipersiljaa
  • limetin mehua
Aloitin pilkkomalla sipulin ja valkosipulin silpuksi ja leikkaamalla aurinkokuivatut tomaatit muutamaan palaseen. Sitten leikkasin lohipalan neljään yhtä suureen annospalaan, tarkistin ettei niissä ole ruotoja ja leikkasin reunojen rasvaisia kohtia pois. Ripottelin paloille suolaa, pippuria ja hieman limetin mehua.  Kuumensin pannulla voita ja öljyä ja paistoin kalapaloja molemmin puolin noin minuutin verran ja nostin palat sitten lautaselle odottamaan. 

Laitoin pannulle sipulit, valkosipulit ja aurinkokuivatut tomaatit ja kuullotin niitä hetkisen. Lisäsin mukaan viinin ja annoin sen kiehua melkein kokonaan kasaan. Kaadoin mukaan kermaa ja sekoittelin, maistelin ja maustoin hieman vielä suolalla ja pippurilla. Kun kastike oli kiehunut noin puoleen ja oli sakeaa, nostin kalapalat takaisin pannulle ja valelin niitä kastikkeella. Annoin kalan vielä kypsyä kastikkeessa pari kolme minuuttia. 

Kuten kerroin, lisäke meni pöhpilalle, mutta kyllä se kala oli oikein hyvää sellaisenaan. En alkanut siinä enää mitään muuta hosua, vaan haarukoimme kalan ja sen sakean kastikkeen sellaisenaan suihimme. 


4 kommenttia:

  1. Gnocchit ei oo ees hyviä. Ollaan maistettu monesti ravintolassakin, viimeksi keväällä Roomassa ja ei vaan lähde. Se on varmaan se koostumus. Että jos ois oltu teillä ruokavieraana niin just hyvä ois ollu :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen tykännyt enemmän perunagnoccheista kuin ihan jauhoista tehdyistä ja kyllä se pannulla paistamisen vaatii. En minäkään kauhean yltiöhyviä ole syönyt kovin usein. :D

      Poista
  2. Rapiaksi paistetut kurpitsagnochit oli kyllä yltiöhyviä viimeksi!

    VastaaPoista