tiistai 19. heinäkuuta 2022

Valmisruokaa ihanan viileässä säässä

Eilen oli aivan hullun kuuma sää. En muista, että olisin koskaan kokenut 40 asteen hellettä Euroopassa, mahdollisesti Hooverin padolla oli niin kuumaa, kun siellä kävimme vuonna 2004. Söimme vain illalla melonia ja parmankinkkua, suolaista ja makeaa kylmän gazpachon kanssa, niillä eväin pärjäsi hyvin ja käymässä meressä viilentymässä 4 kertaa päivän aikana.


Säätiedotuksista tiesimme, että tänään helpottaa, etenkin kun oli tarkoituskin siirtyä lisää länteen pitemmälle Bretagneen. Tulimme Locuireciin ja matkalla jo satoi kertaalleen ja ilma viileni. Nyt on mukava suomalainen kesäsää, 23-25 astetta ja tuuli viilentää, ei kuumenna. 

Olemme kivalla kunnallisella leirialueella aivan meren rannassa, meri on nyt tosin hyvin kaukana, kun on laskuveden aika, muutaman tunnin kuluttua vesi palaa tähän lähemmäs. Istuimme äsken päivällisellä ulkona ja oli erittäin kivaa, ettei hiki virrannut. Ostimme Intermarchesta lohiquichen ja lämmitimme sen Campingazilla, kaverina vähän salaattia ja tomaattia. Ruokahalu ei ole vielä ihan palannut eilisen helteen jälkeen. Valitsin kaupassa sellaisen välimallin valmisruoan, en halvinta pakastepiirasta, enkä palvelutiskin kallista, hienoa quichea vaan kylmätiskin tuotteen, joka oli oikein mainio. Huomenna sitten perusteellisempaa ruoanvalmistusta. Tour de Francessa ajoivat raukat taas kauhean kuumassa säässä, mutta ei sentään ihan 40 asteessa. Etapin voitti kanadalainen Hugo Houle ja kokonaiskilpailun kolmen kärki pysyi muuttumattomana. Netti ei ole taaskaan kanssani yhteistyössä, joten postauksen muotoilukin jää vajaaksi, koitan korjailla myöhemmin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti