maanantai 5. joulukuuta 2022

Gochujang-kiilteiset kasvikset – tietysti korealaiset


Olin jo siinä pelossa, että tänään ei ruokapöydässä olisi mitään korealaista, mutta ei hätiä mitiä. Olihan meillä sivukkeena (anonyymin kommentoijan loistava sana, kun minä en pidä lisukkeesta enkä lisäkkeestä ja side dish ei ole suomea) korealaisia gochujang-kiilteisiä pannukasviksia. Varsinaisena ruokana oli pakastimen aarteina kahden hengen annos Butter Chickeniä (mikä ei taida sekään olla suomea) riisin kanssa. Otin ohjeen täältä pannukasviksiin, siinä tehtiin tosin vain ruusukaalia, minä käytin myös kesäkurrea ja japanilaista munakoisoa. Lähdeblogissa valmistus tapahtui uunissa, mutta minä säästin sähköä ja valmistin sivukkeen kaasuliedellä pannussa. 

Gochujang-kiilteiset pannukasvikset kahdelle

  • ruusukaalia (noin 15 kpl)
  • puolikas pienehköstä kesäkurpitsasta
  • japanilainen munakoiso
  • wokkiöljyä paistamiseen
  • pippuria ja suolaa pienet ripaukset

Kiille

  • 2 rkl gochujang-tahnaa
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl vettä
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 rkl seesaminsiemenöljyä (oma lisäykseni)
  • paahdettuja seesaminsiemeniä
Leikkasin ruusukaalit halki ja poistin uloimmat lehdet, pilkoin kesäkurpitsan ja japanilaisen munakoison paloihin. Kuumensin pannulla lorauksen wokkiöljyä ja paistelin kasviksia pannulla noin 10 minuuttia. Sinä aikana sekoitin kiilteen ainekset tasaiseksi liemeksi. Ripsautin pannulle ihan vähän suolaa ja pippuria. Kun kasvikset alkoivat olla kypsiä, kaadoin niille kastikeliemen ja sekoitin. Jatkoin paistelua vielä muutaman minuutin, kastikkeesta muodostui hyvä kiille kasviksiin. Tarjolle laittaessani ripottelin kasviksille vielä paahdettuja seesaminsiemeniä.


Lisään postauksen CampaSimpukan ylälaidan uudelle Pöytä Koreaksi-välilehdelle, jonne kerään kaikki korealaiset kokeiluni. 

2 kommenttia:

  1. Hei, nyt tässä haaste, kun selvästi olet korealaisessa vaiheessa: pidätkö kimchistä, oletko tehnyt? Itse pidän, ja kolmesti olen tehnyt. Kahdella ekakerralla aluksi kuivasuolasin, ekasta tuli nuuskujuttu, tokasta liian suolainen lähinnä mausteeksi ja kolmannella käytin alkuun suolavedellä suolausta, en muista mistä ohje. Silloin tuli kyllä omasta mielestäni todella hyvää. Kerro jos ryhdyt hommiin! (Itse olen fermentoinnin kanssa ollut tekemisissä tämän lisäksi vain joskus 70-luvulla naapurin mummon hapankaalia seuraamassa.) mk

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pidän kovasti, mutten ole vielä itse tehnyt. Nyt on lopuillaan sisaren valmistama satsi. Kunhan se on syöty, pitäisi etsiä sopiva ohje ja kokeilla itsekin kimchin tekoa!

      Poista