torstai 15. joulukuuta 2022

Viiriäisenmunia soijakastikkeessa

Tämä kiva sivuke oli osana eilistä ateriaamme, löysin ohjeen minulle uudesta blogista, The Subversive Table. Näin ohjeita muissakin amerikan-korealaisissa blogeissa, joita luen. Tämä oli kuitenkin se mitä kokeilin. Siinä neuvottiin marinoimaan keitettyjä viiriäisenmunia vuorokausi, mutta niin kauan en malttanut, vaan söimme ne noin 6 tunnin jälkeen. En ole aikoihin ostanut viiriäisenmunia Suomesta niiden korkean hinnan vuoksi, mutta viime Tallinnan reissulta ostin 18 munan rasian, sillä se sattui olemaan edullinen. 

Viiriäisenmunia soijakastikkeessa

  • 8 viiriäisenmunaa
  • vettä keittämiseen
  • lunta jäähdyttämiseen
  • 0,5 dl soijakastiketta
  • 0,5 dl vettä
  • 2 rkl sokeria
  • 0,5 tl valkosipulimurskaa
  • 1 kevätsipuli
  • pieni pala punaista chiliä
Keitä viiriäisenmunia 4 minuuttia ja jäähdytä ne nopeasti jäävedessä tai kuten minä, kulhollisessa puhdasta lunta, sitä riittää juuri nyt. Munien jäähtyessä sekoita marinadin ainekset pienessä astiassa, sen kokoisessa, johon munat sopivat hyvin maustumaan ja jonka saa suljettua tiiviisti. Sekoittele lusikalla pohjia myöten, että sokeri liukenee liemeen. 

Kuori jäähtyneen viiriäisenmunat kulhossa veden alla, niin kuori irtoaa helpoiten, eikä pintaan tule koloja. Laita kuoritut viiriäisenmunat marinadiin ja sulje astian kansi. Laita astia jääkaappiin ja koita malttaa ainakin muutama tunti ennen kuin syöt herkut pois. 


Meillä viiriäisenmunat ehtivät marinoitua noin kuusi tuntia. Lusikoin ne pieneen tarjoiluastiaan kastikkeen kera ja söimme ne osana korealaista päivällistä, jonka muina osina oli riisiä malliston pienimmällä riisinkeittimellä, tahmean rapeaa kahteen kertaan friteerattua kanaa ja marinoitua pihviä (tähdenlento eräältä toiselta aterialta). Ja kimchiä oli myös, mutta tällä kertaa kaupallista tuotetta, sillä unnin tuoma oli jo loppu. Sain varmistuksen, että unni osaa tekee hyvää kimchiä! 

Ja mitä tulee näihin soijamarinoituihin viiriäisenmuniin, ne olivat oikein mainioita, pikku tilkka marinadikastiketta mukaan riisiin ja tämmöinen kuvassa kieltämättä oliivilta näyttävä herkku lusikkaan, no jopa oli hyvää. Tämä onnistuu tietysti hyvin kananmunistakin, vaativat pitemmän keitto- ja marinointiajan, eivätkä ole niin sopivia suupaloja, mutta muuten toimii kyllä hyvin. Tahmean rapeat kanapalat tulevat blogiin tuonnempana. 


Lisään postauksen CampaSimpukan ylälaidan Pöytä Koreaksi-välilehden alati venyvään listaan korealaisista kokeiluistani. Ja lisäksi vinkkaan Areenassa olevan lyhyen haastatteludokumentin The Fantastic. Se on liikuttava pieni ohjelma, jossa pohjois-korealaiset kertovat siitä miltä on tuntunut katsoa länsimaisia elokuvia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti