keskiviikko 7. joulukuuta 2022

Dak Naengchae – korealainen kanasalaatti

Dak tarkoittaa kanaa ja naengchae kylmää salaattia, jossa on tyypillisesti mukana joku proteiinin lähde ja perinteinen korealainen kastike, kuten pinjansiemenkastike. Meillä ei ollutkaan nyt pinjansiemeniä, joten tein kastikkeen seesaminsiemenillä. Nämä lingvistiset tiedot ja ylipäätään koko ruokalajin löysin aarreaitastani Korean Bapsang

Meillä oli kokonainen broileri, jonka kypsensin painekattilassa, tästä voi lukea myöhemmin postauksesta, se ei ole valmis vielä. EDIT: nyt on. Kokonainen lintu ei tietenkään mennyt tämän päivän postauksen ateriaan, vaan käytän osan broilerista muihin ruokiin. Lähdeohjeessa kana/broileri oli kypsennetty keittämällä, mutta minulla oli tosiaan painekattilapäivä, toisaalta kaipa sitäkin jonkunlaiseksi keittämiseksi voi kutsua. 

Dak Naengchae – korealainen  kanasalaatti

  • yksi rintafile ja yhden koipireiden lihat nyhdettynä painekattilassa kypsennetystä kokonaisesta broilerista (kaikki muut lihat nyhdetty ja laitettu talteen tiiviiseen rasiaan jääkaappiin)
  • 10 cm pätkä kurkkua
  • 1/2 keltaista paprikaa
  • salaatinlehtiä
  • punaisen kiinankaalin aivan sisin osa (jäänyt aiemmasta ruoanvalmistuksesta)

Seesaminsiemenkastike

  • 3 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
  • 2 rkl vettä
  • 1 rkl vaaleaa etikkaa tai miriniä (minulla cavasiideriä, alkaa olla etikkavarasto vähissä)
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 tl sinappia (korealaista ei löydy, mutta käytin dijonia)
  • 1 rkl sokeria
  • 1/2 tl valkosipulimurskaa
  • ripaus suolaa
Sommittelin tarjoiluvadin reunoille salaatin- ja kiinankaalilehdet. Laitoin pieneen kulhoon nyhdetyt kanapalat ja leikkasin kurkun ja paprikan suikaleiksi. Sekoitin kastikkeen ainekset keskenään ja sekoitin ne kanan, paprikan ja kurkun kanssa. Kaadoin koko hösselin tarjoiluastiaan salaatinlehtien muodostaman kehän keskelle. 


Ai että oli hyvä salaatti, kastikkeen etikkaisuus ja tarjolla olleen kimchin tujakkuus olivat hieno yhdistelmä. Paistoin myös pienen kolmen munan merilevätäytteisen munakasrullan sivukkeeksi.  Sisaren tekemä kimchi meni loppuun, joten olen laittanut anomuksen seuraavasta korealaisesta huippukokouksesta. Minun pitää tosin itsekin kokeilla kimchin valmistamista, mutta pääsen mielelläni kyllä helpollakin ja otan siskon kimchiä vastaan. 


Lisään postauksen CampaSimpukan ylälaidan Pöytä Koreaksi-välilehdelle, jonne silloin tällöin ilmestyy korealaisia keittiökokeilujani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti