lauantai 17. joulukuuta 2022

Yukjeon – ohuet pannulla paistetut pihviviipaleet


Usein tämä ruokalaji tehdään niin, että jauhoissa pyöritetyt marinoidut lihaviipaleet kastetaan kananmunaan ennen paistamista, mutta minä tein nyt kuten Hyosun tässä postauksessaan ja jätin kananmunan pois. Minulla oli jääkaapin nollalaatikon perällä kohmeessa aiemmalta aterialta kypsentämättä jäänyttä hot pot-lihaa, joka oli valmiiksi marinadissa, joten nyt oli mitä parhain tilaisuus käyttää se pois. Tästä tuli pieni sivuke aterialle, jolla syötiin rapeita kanapaloja tahmeassa kastikkeessa riisin ja soijamarinoitujen viiriäisenmunien kanssa. 

Yukjeon – ohuet pannulla paistetut pihviviipaleet

  • noin 100 g ohuita pihviviipaleita bulgogi-marinadissa
  • suolaa ja pippuria
  • 1 dl perunajauhoja
  • öljyä paistamiseen
  • kevätsipulia silppuna
  • paahdettuja seesaminsiemeniä
  • seesaminsiemenöljyä
Olin alunperin leikannut kohmeista naudan sisäfilettä oikein ohuiksi viipaleiksi ja marinoinut niitä valmiissa bulgogi-kastikkeessa (tämmöisessä). Koko määrä lihaa ei mennyt hot pot-aterialla, joten laitoin sen vakuumiin ja jääkaapin nollalaatikkoon odottamaan sopivaa pikaista käyttämistä. Nyt siihen tuli sopiva hetki. 


Otin lihapalat lämpenemään ja erottelin ne toisistaan, ripottelin päälle hieman suolaa ja pippuria. Laitoin tanakkaan muovipussiin perunajauhot ja pihviviipaleet, suljin pussin ja pyörittelin sitä niin, että viipaleisiin tuli perunajauholeivitys. Kaadoin viipaleet lautaselle ja erottelin ne taas toisistaan. Kuumensin pannulla öljyä ja paistoin palat nopeasti, se vei noin kolme minuuttia. Tarjoiluvadille lihaviipaleiden päälle ripottelin vielä kevätsipulisilppua, seesaminsiemeniä ja pikkuisen seesaminsiemenöljyä. Oikein kiva pieni sivuke aterialle.


Lisään postauksen CampaSimpukan ylälaidan Pöytä Koreaksi-välilehdelle, jonne tulee uutta sisältöä ihan vinhaa vauhtia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti