keskiviikko 14. joulukuuta 2022

Hotteok – korealaiset makeat pannukakut

Hotteok on suosittua korealaista katuruokaa, näin luin Korean Bapsang-blogista, josta tämänkin ohjeen nappasin. Tein sellaisia eilen ensimmäistä kertaa. Sain aikaa viisi hotteokia, sillä puolitin ohjeen. En osaa sanoa montako tällaista Etelä-Koreassa kerralla syödään, mutta me söimme ensin puolitoista/nokka ja jätimme kaksi myöhemmäksi. Luin ohjeita muistakin lähteistä, erilaisia täytevaihtoehtoja on vaikka kuinka paljon, minä tein yksinkertaisen kaneli-sokeri-pähkinätäytteen, koska niitä juuri sattui olemaan. Kanelin ja sokerin seosta oli pieni purkillinen jäänyt edelliseltä churrokerralta. 

Sisareni tiesi kertoa, että nimen hotteok ensimmäinen tavu tarkoittaa kuumaa, kuten ho-ho kun puhalletaan kuumaan ruokaan, ettei kieli palaisi. 

Hotteok – korealaiset makeat pannukakut kahdelle

 • 1,5  tl kuivahiivaa
 • 0,5 dl lämmintä vettä
 • 1 tl sokeria
 • 2,5 dl vehnäjauhoja 
 • ripaus suolaa 
 • 0,5 rkl sokeria
 • 1 rkl öljyä
 • 1 dl maitoa
 • sokeri-kaneliseosta
 • pähkinämurua
 • öljyä paistamiseen
Tämä on siis hiivalla kohotettava taikina, joka aloitetaan tekemällä pieni seos, jossa on kuivahiiva, tilkka vettä ja teelusikallinen sokeria. Sekoitetaan ja annetaan ottaa vauhtia 10 minuuttia. 

Sitten sekoitetaan mukaan vehnäjauhot, ripaus suolaa, puoli ruokalusikallista sokeria, ruokalusikallinen öljyä ja desin verran lämmintä maitoa. Tässä olisi hyvä käyttää osana jauhoja riisijauhoa, mutta sitä en nyt löytänyt varastoistani, vaikka kaikenlaisia muita jauhoja ja ruumenia kyllä löytyi. 

Ainekset sekoitetaan tasaiseksi taikinaksi, joka irtoaa käsistä, mutta on aika tahmeaa. Peitetään ja jätetään lumitöiden ajaksi kohoamaan. Minulla ainekset eivät olleet ehkä riittävän lämpimiä, sillä taikina ei noussut kovin runsaasti. Mutta tunnin päästä se oli kyllä kohonnut. 


Taikina jaetaan tasakokoisiin, noin pingispallon kokoisiin paloihin ja pyöritellään öljyisin käsin palloiksi. Pallot painellaan kämmenellä ohueksi pyöryläksi, jonka keskelle laitetaan pieni lusikallinen kaneli-sokeriseosta ja pähkinämuruja. Sitten nostetaan pyörylän reunoja keskelle ja suljetaan täyte sisälle, taputellaan tasaiseksi pieneksi lätyksi, sokeri rahisee siellä keskellä mukavasti. Taikinaan ei saa jäädä reikiä. 
Pannukakut paistetaan öljyssä pannulla molemmin puolin ja niitä painetaan tarkoitusta varten oikein erityisesti valmistetulla hotteok-prässillä. 


Kuva Amazonilta, palautan heti kun käskevät.

Sellaista minulla ei kylläkään jostain ihmeen syystä ole, joten käytin erittäin painavaa litistysvälinettä, jota yleensä käytän hampurilaispihvien litistämiseen ja lyttypottujen survomiseen. Toimi ihan hyvin. Hotteokit syödään kuumina, varotaan erittäin kuumaa sokerisisusta. Maistuivat paljon meikäläisille tikkupullille. Tykkäsimme! 


Lisään ohjeen sekä CampaSimpukan ylälaidan Pannukakut-välilehdelle, että uudelle Pöytä Koreaksi-osastolle. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti