Näin Annukan instassa kuvan yksinkertaisesta italialaisesta keitosta ja ajattelin välittömästi, että tuotahan pitää kokeilla. Mitä parhainta mobiiliruokaa! Varoitin Anttia etukäteen, että tämän päivän ruoka ei ole sitten kovin ihmeellisen näköinen, mutta toivoakseni maistuu hyvältä. Ja niin se tekikin. Nopeus oli myös tämän ruoan valtti, kun valitsin nopeasti kypsyvää pastaa. Tai Antti sen valitsi, kun kävi kaupassa ja pyysin tuomaan oikein pienikokoista pastaa.
- 6 dl vettä
- 2 rkl kasvisfondia
- puolen tikkuaskin kokoinen pala parmesaania
- 0,5 rkl voita (oma lisäykseni)
- 1 rkl soijakastiketta (samoin oma lisäykseni, liemen väriä parantamaan)
- 2 dl kuivaa oikein pientä sarvimakaronia
- pikkuisen parmesaaniraastetta
- tuoretta persiljaa
- pippuria
Kiehautin vettä kattilassa ja lisäsin mukaan kasvisfondia ja palasen parmesaania. Kaadoin mukaan pastan kypsymään ja se olikin nopsaa pastaa, keittoaika 3 minuuttia, mutta keitin viitisen minuuttia. Kun pasta oli kypsää, lisäsin ensin kattilaan hieman voita, että saisin liemeen lisää syvyyttä ja vielä vähän soijakastiketta väriä parantamaan. Parmesaanipala liemessä antoi hyvää makua, jätin sen kattilan pohjalle, mutta olisi sen varmaan voinut syödäkin.
Annoksiin tuli keitto kahdelle jaettuna, päälle parmesaaniraastetta, persiljaa ja pippuria. Vaikkei keitto kuulosta kovinkaan kummoiselta, niin olipa hyvää!
Giro d'Italian viides etappi oli jännittävä etenkin lopultaan. Näytti jo siltä, että pinkkipaidassa kisaa johtanut Mads Pedersen olisi joutunut taipumaan, hän valui viime kilometreillä porukan läpi, mutta sitten hän jostain löysi vielä voimia ja ajoi etapin voittoon, jo kolmanteen tässä kisassa. Primoz Roglic on nyt 17 sekunnin päässä toisena kokonaiskilpailussa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti