maanantai 9. heinäkuuta 2012

Corniotteja aika-ajopäivänä

Tour de Francen yhdeksäs etappi oli henkilökohtainen aika-ajo. Sky-joukkue järjesti itsensä hyvään jamaan, kun Bradley Wiggins ajoi reitin nopeimmin ja toiseksi tuli Chris Froome. Cadel Evansin ajossa oli jotain tahmeaa ja hänen sijoituksensa riitti siihen, että kokonaiskilpailussa hän on toisena edelleen, mutta nyt melkein kaksi minuuttia Wigginsiä perässä. 

Päivän ranskalainen ruokavinkki on ennen kaikkea nopea ja yksinkertainen, sillä vietin päiväni työpaikalla. Pyöräilylähetyksen lomassa laitoin meille pienen iltapalan, jonka nimi on corniotte. Kyse on juustotäytteisestä voitaikinanyytistä. Sulatin niitä varten kahdeksan pientä voitaikinalevyä. Otin levyistä stanssilla kaksi pyörylää jokaisesta, säästeliäs martta olisi tehnyt nyytit neliön muotoisista paloista, jolloin hukkapaloja ei olisi jäänyt. Kaulitsin pyörylöitä vähän ohuemmiksi ja laajemmiksi, nostelin ne leivinpaperille pellin päälle ja laitoin pellin jääkaappiin jäähtymään. 

Käytin täytteeseen puoli pakettia ricottaa, yhden kananmunan ja noin 1,5 dl goudaraastetta. Vatkasin ensin kananmunan kevyesti ja otin siitä erilleen pienen tilkan, jota käyttäisin nyyttien voiteluun. Sekoitin loput kananmunasta, ricotan ja juustoraasteen kupissa ja maustoin sen suolalla ja pippurilla. 

Kuumensin uunin 225 asteeseen. Otin taikinapyörylät jääkaapista ja voitelin niiden reunat kananmunalla. Nostin reilun teelusikallisen täytettä pyörylälle ja nostin reunoja kolmesta kohtaa täytteen päälle sulkien täytteen taikina sisään ja puristelin taikinan reunat kiinni. Lopputulos oli kolmion mallinen nyytti. Annoin niiden vielä jäähtyä jääkaapissa hetkisen. Ennen paistamista voitelin nyytit kananmunalla ja paistoin niitä noin 20 minuuttia. Nyytit kyllä aukenivat, mutta pysyivät suhteellisen nätteinä. Raastoin pinnalle vielä muutaman kiemuran goudaa ja ripotin vähän ruohosipulia päälle. Nyytit maistuivat todella hyviltä, rakenne oli ilmava ja lehtevä, maistuisivat varmasti hyvin alkupaloina, illanistujaisissa tai noutopöydästä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti