sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Sunnuntaipuuhia


Olimme aamulla melomassa kaunista jokireittiä melko lähellä kotiamme. Ensin meillä oli vähän liian monta ystävää, kunnes saimme melottua sen verran karkuun, että sääsket jäivät jälkeen. Seuraavaksi hyökkäsivät paarmat, mutta avuksemme tuli sitten sadekuuro, joka kasteli meidät, mutta vei myös paarmat mennessään. Vesipisarat pomppivat korkealle joen pinnasta ja pidimme hetken sadetta rannan puiden alla. Aamuhetken kohokohta oli evästuokio, söimme eiliset steak sarniet loppuun, maitokahvi ja puolukkamehu säestivät.

Kävimme eilen harventamassa ystäviemme mansikkasatoa heidän ollessaan matkoilla. Tein mansikoista tänään pehmeää, hedelmäistä juomaa. Käytin juomaan myös ison mangon, yhden nektariinin ja noin puolitoista litraa mansikoita. Laitoin kaikki ainekset tehosekoittimeen ja päästelin täysillä, kunnes hedelmät ja marjat olivat pehmeää sosetta. Lisäsin joukkoon puolen sitruunan mehun ja kaadoin soseen kannuun. Sekoitin isolla puulusikalla joukkoon kolmasosalitran tölkin kirpeää sitruunalimsaa. Juomasta tuli pehmeää, hieman kirpsakkaa ja pillillä helposti juotavaa herkkua. Nuoriso joi juomansa sellaisenaan, me varttuneemmat lisäsimme omiin laseihimme pienet hömpsyt tequilaa. Valkoinen rommikin olisi varmasti sopinut. 

Lontoon olympialaisissa meitä kiinnostavana lajina on menossa juuri naisten maantiepyöräily, josta iloksemme on lähetystä ainakin paikoitellen, taas aluksi Ylellä ja myöhemmin Eurosportilla. Suomea edustaa kokenut Pia Sundstedt. Naiset ajavat samaa reittiä, kuin miehen eilen, mutta lyhyemmän matkan.


5 kommenttia:

 1. Onpa herkullisen näköinen kesäjuoma :)

  VastaaPoista
 2. annemi: Ja lämmitti kivasti, vaikkei olisi kyllä ollut tarpeen. On ollut eka hellepäivä tälle kesälle, oikein hiostava ja painostava!

  VastaaPoista
 3. Mä jo niin kesken lukemista ajattelin, että voi tähän nyt rommia, ja kas kohtahan se sinäkin siitä vinkkasit. Ihana juoma, ihanat lasit, Tukholmassa noita tyrkytettiin joka kaupassa, teki mieli ostaa, mutta kun ei voi kun rajallisesti raahata yks immeinen kotia tavaraa.

  VastaaPoista
 4. Nanna: Se on jo ilmeistä, että sulla on mun luontoni, mitä rommiin tulee :)

  VastaaPoista
 5. Tuo juoma on ihan minun mieleeni. Kesäaikaan tulee tuon kaltaisia paljon tehtyä. Tuleepa samalla vitamiinejakin.;)

  VastaaPoista